Bodrum Yapılacak şeyler

Bodrum Yapılacak Şeyler

Bodrum yapılacak şeyler , konusunun en yoğun yaşandığı yerlerden birdir. Türkiye’nin belki de yurt içi ve yurt dışı en popüler tatil beldelerinden biri Bodrum. Çoğu kişinin gitmek istediği bu güzide tatil ilçemiz gerçekten de gidip görülmeye değer tatil yerlerinden biri. Ege’nin mavi sularında, tarihinin tüm medeniyetlerinden aldığı güzellikleri bizlere sunan Bodrum hakkında, sizler için Bodrum yapılacak şeyler yazımızı hazırladık.

Bu yazımızda sizlere, her detayıyla Bodrum yapılacak şeyler hakkında ihtiyacınız olabilecek tüm soruların cevaplarını araştırdık. Yazımız, bir rehber niteliğindedir. Bu yazıyı, Bodrum’a giderken yanınıza almanız gereken ilk 3 şey arasına koymanızı tavsiye ederiz.

Bodrum’da yapabileceğiniz şeyleri düşünürken bir yandan da tatil paketlerini inceleyemeye başlayabilirsiniz. Tatilhop’un tatil paketleri ile doyasıya ve uygun fiyatlarla tatilin tadını çıkartabilirsiniz.

.

Marmaris Nerede? Nasıl Gidilir?

Bodrum nerededir diye eğer merak edip bu yazıyı okumaya geldiyseniz, muhtemelen Bodrum’un, Muğla’ya bağlı bir ilçe olduğunu az çok biliyorsunuzdur ya da bir yerlerden duymuşsunuzdur. Ancak bilmeyenler için kısaca Bodrum nerededir sorusuna cevap verelim.

Muğla Bodrum ülkemizde coğrafi olarak, Ege Bölgesi’nde yer alıyor. Muğla Bodrum, Ege Denizi’ne olan kıyısı, tarihi, denizi, aktiviteleri, turistik tesisleri ve koyları ile herkesin ilgisini çeken doğa harikası bir ilçemiz. Muğla’nın 13 ilçesinin en büyüğüdür. Bodrum’a hava, kara ve deniz yoluyla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yarımada olan ilçenin tıpkı ülkemiz gibi 3 tarafı denizlerle kaplıdır. Bodrum, Muğla merkeze yaklaşık olarak 109 km mesafede bulunuyor. Bodrum Antalya arası yaklaşık420 km’dir. Bodrum-İzmir arası ise 242 km’dir.

Bodrum Gezilecek Yerler

Peki, ülkemizin bu nadide tatil ilçesine geldiniz. İlk aklınıza gelen soru tabii ki Bodrum gezilecek yerler hakkında değil mi? Merak etmeyin, biz sizin için bunların tamamını araştırdık. Gelin sizinle Ege’nin cenneti Bodrum yapılacak şeyler mini rehberimize bir göz atalım.

Bodrum, gezi anlamında birçok turistin uğrak yeridir. Bildiğiniz gibi Bodrum’un tarihi çok eskilere dayanıyor. Gerek yaşanılan medeniyetlerden kalan tarihi yapıların çokluğu, gerek 5 yıldızlı otelleri ile adeta Ege’nin cenneti diyebiliriz. Yeşil ile mavinin dansına şahit olmaya hazır olun. Çünkü muazzam Bodrum koyları, deniz, sahil, orman üçlüsünün en mükemmel birleşimini bizlere sunuyor. Buraya gelmeden enerjinizi toplamanızı tavsiye ederiz. Çünkü öyle çok gezilecek ve görülecek yer var ki inanın bu yazıya sığmayacak kadar çok. Ancak sizler için bodrumda gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler topladık.

Bodrum Evleri

Bodrum evleri

Bodrum tarihi, denizi ve gece hayatı kadar evleriyle de ünlü bir ilçemizdir. Uzaktan baktığınızda, Bodrum evleri sizi beyaz bir rüyaya daldırıyor. Bu evler, Bodrum’a ve Bodrum’un masalsı büyüsüne yakışır türden desek yeridir. Mavi ile beyazın bu muazzam uyumu, sizlere adeta gökyüzünü hatırlatıyor. Duvarlarından sarkan begonvil ile Bodrum gezilecek yerler listesinin başında geliyor. Bodrum evleri, bir kartpostal gibi denize karşı kahvenizi yudumlayabileceğiniz ara sokak kahvecileriyle sizleri beklemekte.

Bodrumda Gezilecek Tarihi Yerler

bodrum gezilecek yerler

Bodrumda gezilecek yerler konusunda ilk sırayı Bodrumda gezilecek tarihi yerler listesine verdik.Bilmeyenler için kısaca Bodrum tahinden bahsedelim. Bodrum’un tarihte bilinen en eski adı Halikarnassos’dur. M.Ö 484 yıllarında Bodrumlu Dorlar tarafından kurulduğunu biliyoruz.

Bu tarihtensonra Bodrum stratejik konumu dolayısıyla, Karyalılara ve Leleg halkına, Megeralılara ve daha sonra Perslere, Yunanlılara, Türk beyliklerine, Selçuklulara ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. MÖ 350’li yıllarda Bodrum, yeniden el değiştirerek Anadolu’yu işgal eden Perslerin eline geçti. 200 yıl kadar sonra Roma’nın güzide bir şehri haline gelen Bodrum, 1522 yılında ise Osmanlı Devleti tarafından ele geçirildi. İşte sadece bir kısmından bahsettiğimiz bu büyük tarihin izlerini görmek istersiniz diye düşündük. Bu sebeple, eski medeniyetlerin bizlere miras bıraktığı güzellikleri yakından görüp güzel fotoğraf kareleri almadan gitmeyin deriz.

 

Bodrum Kalesi

bodrum kalesi

Bodrum Yapılacak Şeyler listemizin ilk sırasında Bodrum Kalesi var. Kısaca Bodrum Kalesi’ni size genel hatlarıyla anlatalım. Bodrum’un bulunduğu bölge Antik Çağ’da, önce ada daha sonra jeolojik olaylarla yarım ada haline geldi.

Bodrum Kalesi, 2 liman arasında kayalık bir alana 1406-1523 yılları arasında inşa edilmiş. Kale; İtalyan Kulesi, Fransız Kulesi, İngiliz Kulesi, Alman Kulesi ve Yılanlı Kule olmak üzere 5 kuleden oluşuyor. Bunların en yükseği deniz seviyesinden 47 metre yükseklikteki İngiliz Kulesi. 1960 yılından itibaren Su Altı Arkeolojik Müzesi olarak kullanmaya başlandı. Bodrum Kalesi içerisinde bazı batık gemi kalıntıları ve tarihi eserler ile de tarihe ışık tutuyor. Çok fazla savaşçı, komutan iskeleti ve mezarı göreceğiniz kalede dolaşırken kendinizi Orta Çağ’da bir denizci ya da savaşçı olarak hissedebilirsiniz.

Bu arada, kaleye gittiğinizde bir rivayete göre Bodrum’u kuşatan ve yağmalayan Büyük İskender’i ve ordusunu durdurup onlardan bu kenti kurtaran güzel Karya Prensesi Ada’nın odasına gitmeyi unutmayın. Balmumu heykeli sizleri hayrete düşürecek ve prensesin kişisel eşyalarını ve dönemin modasını yakından görebileceksiniz. Prenses Ada, özellikle takıları kadın turistlerin ise oldukça ilgisini çekiyor. Prenses Ada’ya misafir olmanızı öneririz. Bodrum Yapılacak Şeyler

Bodrum Antik Tiyatro

Halikarnassos

Bodrum Antik Tiyatro kalıntıları, Göktepe mevkiinde bulunuyor. Tiyatroyu gördüğünüzde, Helen kültürünün ülkemizde bıraktığı nadir ve ender eserlerden biri. Antik tiyatronun sahnesine çıktığınızda eski tarihlerde insanların burada yaptığı politik konuşmaları, düzenledikleri eğlenceleri, tiyatroları hayal edebilirsiniz. Düşünün, tam 13 bin kişilik tiyatro, bu süreçte ne kadar farklı kişilerin hükmü girmiş ne sanat eserlerine yuva olmuştur; 13 bin seyircinin huzurunda. Tiyatroyu gördüğünüzde ise yapıldığı tarihten günümüze kadar korunabilmiş, nadir tarihi eserlerden biri olduğunu fark edeceksiniz.

 

Myndos Kapısı

Myndos Kapısı

Myndos kapısı, Turgutreis ’in hemen bitiminde bulunuyor. Aslında kapı Halikarnasos Şehri’nin korunması amacıyla yapılan surlarının iki kapısından biri. Yine bir rivayete göre Büyük İskender bile kuşatmada bu kapıyı geçememiş.

1999 yılında kapı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edildi. Özellikle tarihi yapıları gezmek ve görmek konusunda hevesli birçok turistin Bodrum Yapılacak Şeyler gezisinde uğrak yeri olmuş durumda. Sizde tarihi yerleri ve yapıları görmeyi seviyorsanız, kapıya uğrayabilir ve kendinizi Halikarnasos Şehri’ne bu meşhur kapıdan giriş yapan bir gezgin gibi hayal edebilirsiniz. Fotoğraf çekinmeyi sevenler için de güzel bir gezi noktası olacağı düşüncesindeyiz. Burayı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğinizi de hatırlatalım.

 

Çıfıt Venedik Kalesi

Çıfıt Venedik Kalesi

Bodrum ya da meşhur Halikarnasos, coğrafi yapısı itibariyle pek çok medeniyetin, işgalci devletin uğrak noktası olmuş. İşte, Bodrum gezilerinin bir başka tarihi uğrak noktası. Anadolu’nun Ege kıyılarında, bir İtalyan kültürü ve mimarisi izi: Çıfıt Venedik Kalesi.

Bodrum denize kıyısı olması, liman şehri olması ve ticari kapasitesinin dönemine göre yüksek olması sebebiyle, pek çok korsan faaliyetlerinden de nasibini almıştır. Cenovalı Korsanlar da Bodrum’a gelip kalenin bulunduğu bölgeye bir süre hakim olmuşlar. Günümüzde Aspat Dağı olarak bilinen dağın tam tepesine bu kaleyi inşa etmişler. Yine ücretsiz olarak görebileceğiniz bu kale kalıntılarının manzarası, görülmeye ve ölümsüzleştirmek için fotoğraflandırılmaya değer yerler arasında.

 

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum yel değirmenleri, Bardakçı Koyu’nda bulunuyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Eğer yolunuz düşerse, güneşin batışında Bodrum yel değirmenlerine karşı bir fotoğraf karesi çekilmeyi unutmayın. Bu mükemmel deniz manzarasını ve rüzgârın kulağımıza çaldığı o mükemmel melodiyi hissedin.

Ayrıca buraya ulaşım da kolay. Bardakçı minibüs hatlarıyla rahatlıkla gidebilirsiniz. Bodrum ve Gümbet manzarası da bu noktadan görebileceğiniz başka güzellikler.

 

Leleg Yolu

Leleg Yolu

Leleg Yolu, Leleg’ler tarafından 2400 yıl önce yapılmıştır. Roma işgali ve katliamından kaçmak amacıyla zorlu yolara orduların geçekte zorlanacağı yerlerde yapılmıştır. Bodrumda yapılacak şeyler arasında mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmeyi de listenize ekleyin.

Lelegler, Yunanlılar Anadolu’ya daha gelmeden bölgede olduğu düşünülen, Anadolu’nun yerli halklarından biridir. Hatta meşhur Truva Savaşı’ndan kaçan Truvalıların önce Halikarnasos’a geldikleri düşünülüyor. Halikarnas bölgesinin yakınlarına dağlık bölgelere yerleşen Truva halkı, bölgede kendi krallıklarını kurmuş. Ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 185 km’lik bazen zorlu, bazı bölgelerde orta zorlukta bu yolu inşa etmişler. Yol bugünkü Konacık’tan başlayıp 185 km’lik Leleg yolu, Pedessa Antik Kenti’nde bitmektedir.

Doğa sporlarını, yürüyüş yapmayı seviyorsanız, sporcular için artık bir parkur görevi gören parkurda yürümeye başlayabilirsiniz. Leleglerin bize bıraktığı tarihi izleri, yakından görme fırsatı yaşarken, yerli halk ile de tanışma imkanı bulabilirsiniz. Güzel bir manzara, binlerce yıllık bir dağ yolu ve yerli halk kulağa çok egzotik geliyor değil mi?

 

Osmanlı Tersanesi

Osmanlı Tersanesi

Bodrum’un bir başka tarihi eseri Osmanlı tersanesi, tarih kesin olmamakla birlikte 1775’li yılları işaret ediyor. Tersane, Bodrum merkezinde bulunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu tersanenin içinde türbeler, bazı mezar taşları görebilirsiniz. Osmanlı mimarisi ve tarihine ilginiz varsa mutlaka uğramanızı ve Osmanlının bize bıraktığı bu güzel eseri görmenizi tavsiye ederiz.

Kısaca tersanenin tarihinden bahsedecek olursak tersane 1175’li yıllarda yapımı tamamlanmış. İlk gemi üretimine 1784 yılında başlandığı biliniyor. 1882 yılında ise korsan saldırına karşı tersane surlar ile çevrilmiş günümüzde tarihi eser niteliği taşımakla birlikte bu tarihi yapı görevine sanat galerisi olarak devam ediyor.

 

Mausoleion Açık Hava Müzesi

Mausoleion Açık Hava Müzesi

Bodrum merkezde bulunan Mausoleion Açık Hava Müzesi, sizi MÖ 350’li yıllara götürüyor. Aslında bir mozole olan yapı; 36 adet sütün, 21 basamaklı piramitten ve en üst kısmında bir adet anıt mezardan oluşuyor. Yaklaşık 13. yüzyıla kadar çok iyi korunmuş yapı o tarihlerde gerçeklesen deprem ile yıkışmıştır. Ambiyansı ile insanı tarihte yolculuk yapmaya götüren yapı, günümüzde açık hava müzesi olarak kullanmaktadır. Giriş ücretinin 2021 zamsız fiyatının 12 TL olduğunu hatırlatalım.

 

İasos Antik Kenti

İasos Antik Kenti

İasos Antik Kenti, Bodrum merkeze 28 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kentin MÖ yaklaşık 3000 yılarında inşa edildiği tahmin ediliyor. İçerisinde su kemerleri, mezarlar, amfi tiyatro ve pazar bulunan antik kent bir yarım ada üzerinde ormanlık çevresiyle adeta dönemin en güzel manzaralı şehri olduğunu haykırıyor.

Konumu itibariyle özellikle balıkçılığın bir kültür olduğu bölgede geçmişte de bu durum pek değişmemiş. Yapılan kazı çalışmalarında Antik Kent sakinlerin balıkçılığa bir hayli düşkün olduğu tespit edilmiştir. İasos halkının bu balık düşkünlüğü öyle çok olacak ki efsanelere bile konu olmuş. Efsaneye göre kentte bir müzik şöleni verildiği sırada birden balık çanı çalmaya başlar. Yaşlı bir adam hariç eğlencede bulunan herkes ortamı terk eder. Şölen alanında sadece yaşlı adam ve sanatçılar kalmıştır.

Sanatçılar adama yaklaşır ve müziğe ve mesleklerine gösterdikleri saygıdan dolayı yaşlı adama teşekkür ederler. Yaşlı adam ne olduğunu anlamaz ve sorar neden herkes gitti? Sanatçılar birbirine bakar ve balık çanı çaldı herkes gitti ama siz gitmediniz bu sebepten dolayı bizde size teşekkür etmek istemiştik deyince, yaşlı adam balık çanının çaldığını duymadığını belirterek özür dileyip hemen koşarak balık avına katılır.

Bu kısa efsanevi hikâyeden sonra, bu şirin Antik Kenti ve halkını merak etmemek elde değil. Sizde merak ediyorsanız Bodrum gezinizde rotanıza İasos Antik Kenti’ni eklemenizi öneririz. Unutmadan ekleyelim antik kente girişler tamamen ücretsizdir.

 

Apostol Kilisesi

Apostol Kilisesi

Bildiğiniz üzere Ege’nin kiliseleri meşhurdur. Hristiyanlığın ilk yıllarından bu yana Anadolu Hristiyanlığın merkezlerinden biri ve havarilerin diyarı olmuştur. Ülkemiz din turizmi açısından oldukça renk seçeneği sunuyor. Bunlardan bir tanesi de Bodrum ilçesinde, Küçük Tavşan Adası’nda bulunan tarihi Apostol Kilisesi.

Kiliseden günümüze sadece ana gövdenin bir kısmı kalmış olmasına rağmen MS 2. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kilisede Ayasofya izlerini görmek pek mümkün. Çünkü kesin olmamakla birlikte kilisenin Ayasofya ile aynı tarihte yapıldığına dair buluntular mevcut. Muhteşem bir manzaraya sahip kilisenin konumu, Yunan Adaları’na bir el uzatsanız dokunacakmışsınız hissi uyandırıyor. Tarihi yapılara, kiliselere ilginiz var ise bu adaya uğrayıp Apostol Kilisesi kalıntılarına uğramanız şiddetle tavsiye edilir.

 

Bodrum’da Gidilecek Mekanlar

Bodrum Yapılacak Şeyler ile ilgili rotamızı belirledik. Gelelim günümüz mekanlarına. Neticede hayat geçmiş tarihte yaşanmıyor. Bodrum’da sadece tarih turizmi olan bir şehir değil, değil mi?

Bodrum, gerek turistik açıdan çok gelişmiş bir ekonomik gücü olması, gerek coğrafi konumu itibariyle oldukça fazla kaliteli mekanlara da ev sahipliği yapıyor. Bu mekanlar sizin gibi tatilcilere ya da gezginlere en kaliteli hizmeti sunmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Gelin birlikte Bodrum’da gidilecek mekanlar neler inceleyelim.

 

Bodrumda Gece Neler Yapılır?

Şimdiye kadar Bodrum sosyal aktiviteler konusunda bahsettiğimiz etkinliklerin neredeyse tamamı gündüz etkinlikleriydi. Şimdi özellikle Bodrum’da gece neler yapılır hakkında bilgiler vereceğiz.

Bodrum, hareketli geceleriyle çoğu zaman televizyon ve internet yayınlarında konu oluyor. Dünyanın her yerinden gelen turistlerin eğlenmesi için farklı konseptlerde çok güzel gece mekânları bulunuyor. Bodrum hemen hemen her türlü eğlence mekanına ev sahipliği yaparak sizler için çok güzel eğlence alternatifleri sunuyor.

 

Bodrum Gece Hayatı

Bodrum gece hayatı, çok çeşitlidir. Bunu muhtemelen hepiniz biliyorsunuzdur. Devasa katamaranların gece kulüplerine dönüştüğü mekanlar, plaj partileri ve marina manzaralı güverte barlarına kadar tüm gece parti yapmak amacıyla gidebileceğiniz pek çok eğlence mekanı bulunuyor Bodrum’da. Ünlü şarkıcıların yaz sezonlarını neredeyse tüm sahnelerini Bodrum merkez ve beldelerinde geçiyorlar. Bodrum’da herhangi bir beldenin Barlar Sokağı’nda ünlü birini görmeniz işten bile değil.

Size bir tavsiyede bulunalım, Bodrum’daki Barlar Sokağı’na gittiğinizde bütçeniz kısıtlı ama çok eğlenmek istiyorsanız, mekanlara girmeden hemen önce mutlaka bir iki içki için. Böylece içeride 33cc biralara 50 TL vermek konusunda dikkatli olmuş olursunuz.

 

Bodrum Barlar Sokağı

İnsanın Bodrum barlar sokağı yakınlarına geldiğinde enerjisi yoksa bile yükseliyor. Sokakta eğlenen insanlar, sokak sanatçılarının sesleri, mekanlardan yükselen müzik sesleri cıvıl cıvıl karnaval misali sokaklar...

Yine hemen hemen her zevk sahibi için mekan bulunabilecek şekilde hizmet veriyorlar. Dünyanın ilkleri arasında Halikarnas Gece Kulübü’n 1979’dan bu yana hizmet verirken geçen yaz sevenlerine veda ettiğini de üzülerek belirtmek isteriz. Yine de hala gece hayatıyla Türkiye’nin en hareketli ilk 5’ine girer Bodrum diye düşünüyoruz. Barlar sokağında oldukça hareketli geceler geçtiği kesin.

 

Bodrumun En Güzel Yeri Neresidir?

Her ne kadar güzellik göreceli ve geniş bir kavram olsa da insanların kafalarında oluşmuş genel geçer bir güzellik kavramı vardır. Bodrum, başlı başına güzel olmasına karşın tatil severlerin en merak ettiği sorulardan biri Bodrum’un en güzel yeri neresidir?

Bodrumun, daha önce söylediğimiz gibi pek çok güzelliği bulunuyor. Bodrum yapılacak şeyler listemize gelin bölgenin en güzel yerleri ile devam edelim.

Bodrum Türkbükü

Bodrum Türkbükü, Bodrum merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor. Türkiye’deki çoğu ünlünün tercih ettiği tatil beldesi olma unvanına sahip. Belki bu sebepten fiyatlar da biraz tuzlu denilebilir. Yeşil ve mavinin muazzam buluşmasına sahip mükemmel yürüyüş parkurların bulunduğu Türkbükü, gece hayatıyla da oldukça adından söz ettiriyor. Bu sebeplerden Türkbükü ’nü Bodrum’un en güzel yeri neresi sorusuna cevap veren oldukça büyük bir kitle var.

Bodrum Gümbet

Bodrum Gümbet, Bodrum ilçe merkezine çok yakındır. Bodrum’un popüler tatil yerlerinden biridir. Gümbet, uzun kum plajı ve sınırsız eğlence sunan gece hayatı ile yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Her bütçeye uygun konaklama imkanı ve merkeze sadece 5 dk. mesafede olması nedeni ile oldukça popüler bir tatil beldesi.

Bodrum Yalıkavak

Çoğu insan için Bodrum’un en güzel yeri neresidir sorusunun cevabı Yalıkavak; güzel plajı, tarihi yapıları ve her biri birbirinden güzel koyları ile tatilcilerin Yalıkavak’ı en çok tercih etme sebepleri. Kaliteli ve pek çok alternatif konaklama imkanı sunan Yalıkavak, tatilcilerin sevdiği yerlerden biri.

Bodrum Turgutreis

İsmini ünlü Osmanlı denizcisi Turgut Reis’ten almıştır. Bodrum’un batı yakasında bulunan Turgutreis Plajı ile dikkat çeken yerleşimlerden birisi arasında gösterilebilir.

Bodrum Bitez

Tanıdık geldi mi? Evet, o meşhur Bitez Yalısı türküsünün geçtiği yer, işte Bitez. Bodrum’un, en uzun tatil yerlerinden birisidir. Su sporları açısından oldukça fazla alternatif mevcut. Yine Bodrum Bitez, kimi tatil severler acısından Bodrum’un en güzel yeri neresidir sorusunun cevabı olarak gösteriliyor.

Bodrum’un En Lüks Semti

Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri demiştik Bodrum için. Bodrum’un en lüks semti neresidir? Bodrum’un en lüks semti arasında tabii ki İstanbul sosyetesinin ve zengin iş adamların yatlarıyla uğrak yeri olan Yalıkavak gösterilmektedir. Lüks restaurantları ve eğlence mekanlarıyla sosyete ve ünlüleri ağırlayan belde, hemen her zaman magazin sayfalarında kendine yer edinecek bir konuyla gündemi işgal ediyor. Sizde sosyetenin içine karışmak istiyor ve kendinize güveniyorsanız bir lahmacuna 100 TL alınan mekanlardan birine gidip bu lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Bodrum’un En Meşhur Meyvesi

Bodrum’un en meşhur meyvesi gitmeden bilmeniz ve gittiğinizde tatmanız gereken lezzetlerden biri. Bodrum mandalinası kokusuyla ayrı tadıyla ayrı hafızanızda yer edecek cinsten bir mandalina, deniz kokusuyla bütünleşen mandalina ağaçlarının bu muazzam ve büyülü kokusu Bodrum sokaklarında yürürken burnunuza doluyor ve keyfinize keyif katıyor. Bodrum’un en meşhur meyvesi mandalina ile reçel ve dondurma da yapılıyor. Bu reçel ve dondurmalar tutkunlarının hayatlarına fazladan tat katıyor.

Bir Bodrum Masalı Halikarnas Balıkçısı

Bodrum’a olan tutkusu ve birçok işte çalıştığı dönemde aynı zamanda balıkçılık yaptığı için Halikarnas Balıkçısı ismini seçen ölümsüz yazar ve şair Cevat Şakir KABAAĞAÇLI, Bodrum’da tüm caddelerde kıyılarda ve sokaklarda hala yaşatılmaya ve anılmaya devam ediyor. Yazdığı bir öykü sebebiyle Bodrum’a sürgün edilen şair, sürgün tamamlamasına rağmen Bodrum’dan uzak kalamadı ve Bodrum’a geri döndü. Edebiyatımıza kazandırdığı önemli eserlerinin başında Bodrum için yazdığı eser geliyor. Bu eserinde şu sözlere yer veriyor; “Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin. Sanma ki geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” demiştir.

Bu yazımızda sizlere, Bodrumda yapılacak şeyler hakkında detaylıca bir rehber niteliğinde yazı hazırladığımızı düşünüyoruz. Bodrum tatil planınızı yaparken yazımızı telefonunuza kaydetmeyi unutmayın. Tatilhop ayrıcalıkları ve muhteşem tatil paketleri ile sizi harika bir tatil bekliyor.

 

Bodrum Yemek Yenecek Yerler

Bodrum, tüm tatil beklentimiz ve ihtiyaçlarımızı karşılamasıyla her dönem yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu güzel tatil yöresi bir tatilde olması gereken hayal ettiğimiz her şeyiyle bizleri mutlu ediyor. Bu kadar güzel ve popüler olan bir yerin mekanları da çok pahalıdır dediğinizi duyar gibiyim. Kısmen öyle ancak Bodrum bir başka güzel özelliği ise her keseye her insana hitap etmesidir.

Her tatilci için farklı alternatiflerin bulunduğu tatil şehri Bodrum’da sizler için detaylı bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Yazımızın bu kısmında Bodrum’da tatil yapma planı olanlar için Bodrum yemek yenecek yerler listesi hazırladık. Buyurun hem gözümüze hem midemize hitap eden mekanları kısaca tanıyalım.

Gemibaşı Restoran
Bodrum yemek yenecek yerler arasında en çok tercih edilen yerlerden biri Gemibaşı Restoran

Özellikle denize karşı tatlı Ege esintileriyle, eğer rakı balık meze seviyorsanız, tam size hitap ediyor. Deniz mahsullerinde lezzetli mezeleri ve hoş sunumları ile bu mekan tatilinizi taçlandıracak düşüncesindeyiz. Deniz mahsulleri ile hazırlanmış kokoreç ve pilav denemeyi de unutmayın!


Limon Gümüşlük
Kahvaltı sever misiniz? Şimdi Bodrum yemek yenecek yerler arasında en çok tercih edilen kahvaltı mekanlarından birisiyle karışınızdayız. Bu mekanı özellikle denize karşı, eski Bodrum binaları arasında huzurlu kahvaltı keyfi sevenler için seçtik. Konforlu bir kahvaltı keyfini limon börek ile taçlandırabilirsiniz. Gümüşlük’ün güzide mekanlarından Limon Gümüşlük’te kahvaltı yapmadan Bodrum’u terk etmeyin deriz.


Memedof Restoran
Bodrum yemek yenecek yerler listesinde; Memedof Restoran ızgara ahtapot, balık kokoreç ve mezeleri ile şık bir akşam yemeği vadediyor. Özellikle yöresel bitkilerden oluşan mezeleriyle Ege lezzetlerini tatmanız size muhteşem bir deneyim yaşatacaktır.


Otantik Ocakbaşı
Bodrumda, Adana lezzeti yaşamak mı? Evet, Otantik Ocakbaşı ile ete dair ızgara ve kebap çeşitlerini yemek isterseniz, tercih edeceğiniz mekanların başında geliyor. Tatilde kendin pişir kendi ye konseptiyle de sizlere farklı bir deneyim imkânı sunuyor. Fasıl gecelerine denk gelirseniz kaçırmayın deriz!


Trata Meyhanesi
Meyhane mi taverna mı? Hangisi kimin? Neyse biz bu tartışmalar ile ilgilenmiyoruz. İlgilendiğimiz tek şey sizin mükemmel tatilinizde konforlu lezzetli bir yemek keyfi yaşamanız. Bodrum yemek yenecek yerler arasında, Trata Meyhanesi meyhane kültürünü yaşatması yanında sizlere mükemmel yemekler sunarak unutulmaz bir Bodrum akşamı yaşatabilir.
Bodrum Sebzeli Döneri
Bodrum sebzeli döner, Bodrum adıyla özdeşleşti artık. Tavuk döner sevenler tabiiki sizleri de unutmadık. Bodrum’a gittiyseniz bir öğleden sonra mutlaka Sebzeli Bodrum Döneri’ni denemenizi tavsiye ederiz. Döner kebap ızgara karışımı farklı bir lezzet sunan Bodrum döneri favoriler arasında ancak Bodrum’un hemen her yerinde lezzetle yiyebileceğiniz Bodrum sebzeli döneri konusunda belirli bir mekan söylemeyi tercih etmedik. Muhtemelen burnunuza muhteşem bodrum sebzeli döner kokusu gelecektir. Kokuya doğru gidin!


Arka Pizzeria
Akdeniz’in mükemmel yemek kültürünün, bir başka şaheseri İtalyanların milli yemeği pizza. Pizza severler Bodrum yemek yenecek yerler arasında eğer pizza yemek isterseniz merkez Barlar Sokağı’nda ara sokaklarda bulunan bu lezzeti denemenizi isteriz. Ayrıca Arka Pizzeria sizlere pizzanın yanında makarna ve tatlılar da sunuyor. Alkol tercih ederseniz o da var.
Bu arada hatırlatmadan edemedik. Menüden siparişinizi veriyorsanız etin cinsine dikkatle bakın, zira menüde yabancı müşteriler için domuz etli pizzalar da mevcut. Dikkatli olmanızda fayda var.


Kısmet Lokantası
Bodrum merkezde tatildeyseniz merkeze yakın ev yemekleri hizmeti sunan bir esnaf lokantası. Eski ve geleneksel lezzet seven hazır yemeklerden sıkılanların tercih ettiği bir lokanta. Bodrum yemek yenecek yerler listesinde lokanta sınıfında rakiplerinden sıyrıldığını söyleyebiliriz.
Bitez Köy Mantıcısı
Her ne kadar yabancı turistlere hitap eden restoranlar ve cafeler çoğunlukta olsa da Bitez Köy Mantıcısı gibi yöresel lezzetleri size sunan mekanlar da oldukça fazla. Köy lezzetlerini seviyorsanız kesinlikle farklı lezzetlerle harmanlanarak pişirilmiş gözlemeleri ikram edilen turşu ile bu lezzeti deneyebilirsiniz. Kaşarlı ve karışık gözlemesi favori tercihler arasında aklınızda bulunsun!


Büber Restaurant
Bodrum merkezde tatili tercih ettiyseniz. Bitez’de merkeze yakın Büber Restaurant’a gitmenizi tavsiye ederiz. Mezeleri, yemekler ile farklı lezzetler sunan mekan, samimi bir ortam yakalayacağınız restaurantta, hem güzel bir Bodrum akşamı sohbeti hem de hoş sohbetler edebilirsiniz.
Mekan genelde dolu olduğu için gitmeden rezervasyon yaptırılması gerektiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Bodrum En Güzel Koyları

Bodrum, harika doğası ve koylarıyla meşhur bir tatil beldesidir. Genel olarak, Bodrum’un en ünlü koylarını sizler için aşağıda sıraladık.

Bodrum Yalıkavak Küdür Koyu
Bodrum’un en lüks adreslerinden biri olarak gösterilen Yalıkavak, temiz denizi ve ünlü balık restaurantlarıyla öne çıkıyor. Lüks ve bakımlı limanıyla yatların tercihi olan Yalıkavak’ta yer alan Küdür Koyu ideal bir koy ve denize girme imkanı sunuyor. Aynı zamanda bu koy, arkeolojik sit alanı olarak da gösteriliyor.


Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
Yalıçiftlik, Bodrum’un en güzel denizi olan koylarının başında geliyor. Eğer deniz temiz olsun ve dalgasız olsun diyorsanız, tesisler konusunda çok yüksek bir beklentiniz yoksa bu koyu güzelliği açısından seçenekleriniz arasına almalısınız deriz.


Göltürkbükü Cennet Koyu
Cennet Koyu, Göktürkbükü’nde yer alan tertemiz denizi ve sadece kumdan oluşan plajı ile Bodrum’un güzide ve önemli bir koyu olarak listemizde yer alıyor. Oldukça sakin ve huzurlu bir koy olması, denizinin derin olmasından dolayı tekne turlarının da favori duraklarından birisi olmuştur. Cennet Koyu’nu da favori durak noktalarınızdan biri olarak listenize eklemenizi öneriyoruz.


Akyarlar Karaincir Koyu
Dalgasız temiz ve sığ deniziyle tek geçeriz diyebileceğimiz adeta cennetin bir parçası olan Akyarlar Karaincir Koyu, Bodrum’un güneyinde bulunuyor. Oldukça sakin olan koy, sığ olması sebebiyle çocuklu ailelerin bir numaralı tercihi konumunda diyebiliriz. Listenize mutlaka Karaincir Koyu’nu da eklemenizi tavsiye ederiz.


Ortakent Yahşi Koyu
Hem sosyal olayım; kalabalıktan uzak olmayayım hem de temiz bir denizde yüzebileyim istiyorsanız Ortakent Yahşi Koyu tam size göre diyebiliriz. Kolay ulaşım avantajı ve uygun fiyatlı tesisleri sebebiyle öne çıkan koylardan birisidir. Bu koyu da görmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

 

Marmaris tatil paketleri

Marmaris tatili

Müşteri memnuniyetini %100 hedefleyerek, en kaliteli hizmeti, en hızlı şekilde ve en uygun seçenekler ile sunan Tatilhop, size özel tatili planlamak için her zaman yanınızdadır.
Tursab tatilhop+ 90 252 4125544
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram