Fethiye Yapılacak şeyler

Fethiye Yapılacak Şeyler

Fethiye yapılacak şeyler nelerdir diyorsanız en doğru içeriğe denk geldiğinizden artık emin olabilirsiniz. Tatil dendiği zaman akla gelen yegâne adres, Fethiye oluyor. Burada benzersiz bir tatilin tadını çıkarmak üzere aklınızı kurcalayan birden fazla soru olabilir. Ege’nin muazzam tatil yerlerinden biri olan Fethiye’de yapabileceğiniz o kadar çok etkinlik var ki hepsine yer vermek bir hayli güç olacak. Ancak gittiğinizde kesinlikle yapmadan dönmemeniz gereken her türlü etkinliğe ve görülmesi gereken yere içeriğimizde yer veriyoruz. Eğer amacınız basit bir tatilden daha fazlasıyla o halde Fethiye’de yapılabilecek şeyler sizi bekliyor!

Yeme içmeden, deniz turlarına, antik yerleri keşfetmekten ücretsiz gezilere kadar tüm fırsatları bir arada bulabilirsiniz. Bütün yıl boyunca üzerinizde ciddi bir stres ve yük oluştuğunu biliyoruz. Yaz yaklaşırken bu stresi atmanın en güzel yerlerinden biri olan Fethiye, görkemli Ölüdeniz’iyle ve yeşil doğası ile sizi kurcalıyor. Bu kucaklama sadece basit bir doğa güzelliğinden ibaret değil elbette… Fethiye’de neler yapabileceğinize hep beraber göz atmaya başlayalım.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir? Fethiye Nerede?

Fethiye yapılacak şeyler ve detaylarına geçmeden evvel kısaca Fethiye hakkında bilgi vermek istiyoruz. Tatil rotanız burası olacaksa ve ilk kez gideceksiniz bu bilgiler işinize yarayabilir. Fethiye bildiğiniz üzere Ege Bölgesi’nde yer alıyor. Akdeniz’in batısında kalan Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Türkiye’nin en gözde turizm yerlerinden biri olduğunu söylemek de gerekiyor. Bölgeye ister araç ister uçakla kolayca gidebilirsiniz. Her yıl milyonlarca insanın tatil rotası olan Fethiye, Ölüzdeniz’iyle meşhurdur. Ancak Fethiye’yi sadece Ölüdeniz ile sınırlandırmak haksızlık olacaktır.

Doğa harikası olan muhteşem koyları, plajları bulunuyor. Bunun yanı sıra kültürel gezilerinize renk katacak bir tarihi de içerisinde barındırıyor. Bu görkemli ilçe güneyine, güneybatısına ve batısına Akdeniz’i alıyor. Kuzeybatısında ise Dalaman yer alıyor. Yani sizin anlayacağınız dört bir yanı harikalarla dolu… Tam bir tatil merkezi olan Fethiye’de nereye gidilir, neler yapılır ve bu gibi tüm sorularınızın yanıtlarını vermeye artık başlayabiliriz.

 

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye yapılacak şeyler listesi bir hayli kalabalık devam ediyor. Yeme içme faslı için öneri mekanlarımızı listeledikten sonra sıra artık gerçek bir geziye geldi! Karnınız doyduğuna göre artık tatilin tadını gezerek çıkarma vakti sizin için de geldi demektir. Bu noktada Fethiye’nin tarihi anlamda da harikalar içeriğini bilmelisiniz. Bu nedenle de gezip görmeniz gereken sayısız yeri bulunuyor. Rotasını Fethiye’ye çeviren herkesin muhakkak gezmesi gereken başlıca yerleri hemen sizi bekletmeden aktarmaya başlayalım;

  • Arkeoloji Müzesi Gezisi

Tarih kokan her detayı çok severim diyorsanız o halde mutlaka Fethiye Arkeoloji Müzesi’ni gezmenizi öneriyoruz. Tarihin izlerini taşıyan bu müzede benzersiz tarihi detaylar görebilirsiniz. Özellikle de antik kentler açısından tarih miraslarını hala taşıyan Fethiye’de görülmesi gereken ilk yerlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Görmeye değer olan bu alan tam bir müze edasında olmasa bile adı müze olarak geçiyor. Biraz dağınık bir yapıda olsa bile eğer tarihe ve antik çağlara merakınız varsa bu merakınızı giderecek pek çok şey keşfetmenize yardımcı olacağı kesin…

Bu nedenle de Fethiye gündüz gezilecek yerler listenizi hazırlarken bu müzeyi eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız. Haftanın yedi günü ziyaretçilere açık olan müze kapısı için giriş ücreti ise kişi başı 10 TL olarak yansıyor. Ancak bu fiyatlar her sene güncellenebiliyor. En son aktarılan fiyat 10 TL olsa bile 2022 yazında yeniden fiyat güncellemesi yapılacağı düşünülüyor. Her hâlükârda oldukça cüzi rakamlarla müzeyi baştan sonra gezme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca müzede bazı dönemler bakım çalışmaları yapılıyor. Gitmeden önce kapalı olup olmadığını mutlaka teyit ederek yola koyulmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Fethiye Amintas Kaya Mezarları

Fethiye yapılacak şeyler listesine bir yeni adres olarak Amintas Kaya Mezarları’nı ekleyebilirsiniz. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere Fethiye tam bir Antik Çağ yansımadır. Belirttiğimiz bu mezarlığın geçmişi de oldukça eskiye dayanıyor. Hatta ilçenin eski merkezi olan Paspatur’a uzaklığı ise sadece 15 dakika olarak yansıyor. Bu kaya mezarların adı Telmessos Antik Kenti’nin Kralının adından geliyor. Kaya mezarlıkların Likya döneminden kaldığı biliyor. O dönemden şimdiye kadar korunan bu bölge, bir hayli gizemli detaylar da içeriyor. Biraz karmaşık bir yapı olarak dikkatinizi çekebilir.

Ancak ne yazık ki pek çok tahribata maruz bırakıldığını görünce üzülebilirsiniz. Duyarsız kişiler tarafından yapılan duvar yazıları ve benzeri görsel çirkinlikler insanı böyle bir tarihi miras için oldukça rahatsız ediyor. Yine de görülmeye değer olduğunu unutmayın. Yaz-kış misafirlerine kapısı sürekli açıktır. Ayrıca cüzi bir giriş ücreti de alınıyor. En son 7 TL olan giriş ücretleri yine bu yaz güncellenebilir. Gezip görülmeye değer bir yer olduğunu söylemeden de geçmeyelim.

  • Fethiye Çalış Plajı

Fethiye’nin en güzel ve en uğrak planlarından biri Çalış Plajı’dır. Görkemli denizi ve temizliği direk dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Fethiye gezilecek yerler listesinde yer almayı hak ettiğiniz söylemek tam da yerinde olacaktır. Bu nedenle eğer Fethiye’ye geliyorsanız bu şahane plajı görmeden geri dönmeyin deriz. Plaj oldukça büyüktür. Ayrıca sahil boyunca sayısız otel, restoran dizilmiş durumdadır.

Tatil merkezi konumunda olduğu için tatilde ihtiyacınız olabilecek her türlü mekana ev sahipliği yapıyor. Bu plaj tamamen ücretsiz hizmete sunulmuştur. Bu nedenle de özellikle de aileler tarafından çok sevilerek tercih ediliyor. Eğer harcamasız günübirlik tatil planınız varsa bu plajı tercih edebilirsiniz. Havlunuza sıcak kumlara atıp denize girdiğiniz anda serinleyerek yaz güneşinin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Fethiye Kalesi

Fethiye yapılacak şeyler listesine Fethiye Kalesi’ni eklemeden olur mu hiç? İlçenin en önemli tarihi yerlerinden biridir. Kale ilçenin merkezine yaklaşık 2 kilometre kadar uzaklıkta yer alsa bile görülmeye kesinlikle değerdir. Kaşeye ulaştığınızda kaplumbağaların görmek sizi şaşırmasın. Turist ve yerli tatilcilerden daha fazla kaplumbağaların uğrak adresi olduğunu söyleyebiliriz.

Kalenin etrafında çok fazla bir şey olmasa bile sadece manzarası için dahi gitmeye değer bir yer. Özellikle şahane manzara resimleri çekmek için adeta biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Listenize eklemeyi unutmayın. Eğer vaktiniz kalırsa kalenin etrafında yürüyüşler yaparak keşif de yapabilirsiniz.

  • Fethiye Paspatur (Eski Şehir)

Fethiye yapılacak şeyler için bir diğer tavsiyemiz ise eski şehir olarak bilinen Paspatur Şehri’dir.Antik çağdan kaldığı bilinen bu alan efsanevi tarihi izler taşıyor. Her köşesinde ayrı bir tarihi miras olduğunu gezerek görebilirsiniz. Sadece tarihi bir gezi olarak değil alışveriş amacıyla da burası en işlek ve uğrak yerlerden biridir. 400 yılı aşkın bir tarihe ev sahipliği yapan Pastapur Çarşısı boyunca şahane hediyelik eşyalar, giyim ürünleri ve benzeri ürünler satışa sunuluyor.

Eğer tatil sırasında sevdiklerinize dönüş hediyesi almak isterseniz muhakkak burayı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Çarşıdaki takıların çok güzel olduğunu baştan söyleyelim. Bunları görünce hediyelik almanın dozunu biraz kaçırdığınızı fark edebilirsiniz. Ayrıca geziniz boyunca yorulmanız da kaçınılmaz olacaktır. Bölgede çok sayıda yeme içme mekânı, butik cafeler de yer alıyor. Soluklanmak amacıyla bu mekanlardan birinde oturarak dinlenebilirsiniz.

Tüm bu mekanları denize girdikten sonra tatlı yürüyüşler yapmak üzere gezebilirsiniz. Fethiye’nin daha nice güzelliği bulunuyor. Öyle bir güne sığdırabileceğiniz bir rota değil. Bu nedenle önerilerimizi burada bitirmiyoruz. Daha gezip de görmeden dönmenizi istemediğimiz sayısız gezilecek yer bulunuyor. Antik kentlerden, efsane koylara, köylerden Ölüdeniz’de yer alan yerlere kadar uzun bir liste daha sizleri bekliyor. Biraz soluklandıktan sonra hemen gezmeye devam edelim mi?

Fethiye Gezilecek Antik Kentler

Karmilassos Antik Kenti

Fethiye antik yerlere ev sahipliği yapan şahane bir ilçedir. Öyle sadece tatil ve turizm yeri deyip geçmek çok da içimize sinmiyor. Asırları aşan tarih kalıntıları görülmeye değer. Birden fazla antik kent bulunuyor. Hepsini birkaç günde gezmeniz mümkün değildir. Ancak tatilinize yayarak her antik kenti görmeden geri dönmeyin. Her birinde apayrı tarihi izler bulunuyor. Fethiye yapılacak şeyler önerilerimize antik kentlerle devam edelim. En sık ziyaret edilen antik kentleri sıralamak gerekirse:

  • Karmilassos Antik Kenti/Kayaköy

  • Xanthos Antik Kenti

  • Letoon Antik Kenti

  • Letoon Antik Kenti

  • Pınara Antik Kenti

  • Telmessos Antik Kenti

  • Kadyanda (Cadianda) Antik Kenti

  • Pydnai Antik Kenti

  • Arsada Antik Kenti

  • Araxa Antik Kenti

  • Tlos Antik Kenti

Antik kentlerin bazılarında giriş ücreti alınmazken bazılarında da çok cüzi rakamlar alınıyor. Her yıl bu giriş ücretlerinde değişiklik olabildiği için detaylarını aktarmadık. Ancak bu antik kentlerde sıkça restorasyon bakımları da yapılıyor. Bakım süreçlerinde ziyaretçilere kapalı oluyor. Bu nedenle gideceğiniz antik kente gitmeden evvel mutlaka restorasyon çalışması olup olmadığını da analiz edin.

 

Fethiye’de Gezilecek Koylar

Fethiye’de Gezilecek Koylar

Fethiye yapılacak şeyler derken koyları da es geçmemek gerekiyor. Dört bir yanını doğa güzelliği ve denizin kapladığı bu cennette birden fazla koy bulunuyor. Sessiz sakin ve dingin bir tatil hayaliniz varsa bu koylardan birine kaçabilirsiniz. Az keşfedilen ya da pek sık ziyaret edilmeyen koyları görmek isterseniz rehber niteliğinde olan içeriğimizin devamına bir göz gezdirin deriz.

 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, adeta bir cennet diyarı. Burayı görmeden Fethiye’de tatil yaptım demeyin. Neredeyse tüm dünyanın diline destan olan bir turizm noktasıdır. Güzelliği ile baş döndürürken dinginliği ve temiz havasıyla da ruhu dinlendiriyor. Maviliğin üzerine kurulu yaz güneşi ise benzersiz bir tatile pay çıkarıyor. Etrafı sarp kayalıklarla çevrili olan bu koya adım attığınız anda sanki dünyadan uzaklaşmış da cennete girmiş gibi hissedeceksiniz. Bu koyda binlerce kelebek türü bulunuyor. Zaten adı da bu yüzden Kelebekler Vadisi’dir. Fethiye’de gezilecek koylar listesine girmeyi ilk sıra şartıyla hak ediyor.

 

Kabak Koyu

Kabak Koyu

Güzel ve tarihi Fethiye’nin ev sahipliği ettiği bir diğer koy ise Kabak Koyu’dur. Yine Türkiye ile sınırlandırmak yetersiz kalacağı için dünya genelinde en sevilen koylardan biri olduğunun altını çizelim. Benzersiz doğası ve saklı cennet hissi yaratması ziyaretçilerinden beğeni kazanmasını sağlıyor. Bir giden bir daha gitmeyi iple çekiyor. Doğası ve deniziyle apayrı bir büyüsü olan bu koy eski Likya Yolu üzerinde bulunuyor. Keşfetmeniz gereken bu koyu göz ardı etmemelisiniz. Muhakkak tatilinizin bir parçası yapmanızı öneriyoruz. Peki, bitti mi gezilecek Fethiye koyları? Elbette ki cennette güzellik bitmez…

 

Cennet Koyu

Cennet Koyu

Cennet Koyu da Fethiye yapılacak şeyler listesinde yer almalıdır. Cennet adını alan bu koy gerçekten cennetten çıkma bir deniz parçası gibi. Bir diğer adı ise Balartı Koyu olarak biliniyor. Engin dağların arasında kalan bu koy maviliğin yanı sıra yeşilliğin de tadını çıkarmanızı sağlıyor. Eğer burayı görmezseniz resimlerini gördükçe çok pişman olabilirsiniz. Efsane koy deneyimi için bu adresi ziyaret etmeyi ihmal etmeyin diyoruz.

 

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu da yine Fethiye yapılacak şeyler arasında yer alıyor. Bu koyun güzelliği ile büyüleneceğinize garanti veriyoruz. Sınırsız güzelliği ve doğasının harikalığı sizi sizden alacak. Denizin, güneşin ve kumun tadı bile bu koyda bir başka! Engin mavilikle örtülü bir cennet parçası gibi duruyor. Mutlaka burayı görmeden tatilinizi bitirmeyin. Gördükten sonra tatilinizin tamamını burada geçirmek isteyebilirsiniz.

Bu efsanevi koylar insanın adeta başını döndürüyor. Özellikle de kalabalık şehirlerden tatile geldiyseniz buranın tadı da manzarası da damağınıza kalacak. Koyları gördükten sonra emeklilik hayallerinizi Fethiye süslemeye başlayabilir. Bizden söylemesi tatilden döndükten sonra aklınızda kalan manzaralar uzun süre işe adapte olmanıza engel olabilir. Koylara, tekne turları ile geçebilirsiniz. Özel bir deneyim yaşamak istiyorsanız da günlük tekne kiralayarak geçiş sağlayabilirsiniz. Bu alternatifleri değerlendirmek üzere bölgede hizmet veren acentelerle irtibata geçebilirsiniz. Benzersiz ve unutulmaz bir tatil için hazırsanız siz de hemen rotanızı Fethiye’ye çevirebilirsiniz.

 

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Ölüdeniz’de gezilecek yerler sıkça plajlardan oluşuyor. Yani bu listemizde denizin ve kumun tadını çıkarabileceğiniz Ölüdeniz plajlarına yer vereceğiz. Zaten bildiğiniz üzere Fethiye dendiği anda akla ilk gelen şey Ölüdeniz olmaktadır. Çarşaf gibi uzanan sessiz ve sakin denizin dalgasız oluşu ve derinliği tatil boyunca size huzur verecek. Bu gölgede yer alan benzersiz ve tertemiz plajları sıralamaya hiç zaman kaybetmeden başlayalım:

Ölüdeniz Lagünü ve Plajı

Ölüdeniz Lagünü ve Plajı

Ölüdeniz Lagünü ve Plajı, Ölüdeniz bölgesinde görmeniz gereken yer arasında yer alıyor. Ölüdeniz’in en muhteşem plajları arasında yer aldığı için pek çok tatilci tarafından tercih ediliyor. Bu noktada siz de mutlaka burayı görmelisiniz. Tatilinizin en azından bir gününde bu plajı gezip görerek tadını çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Fethiye yapılacak şeyler listenize burayı da eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız. Burada ister su sporları ister de su dalışı yaparak tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı

Yamaç paraşütünden, su dalışlarına kadar her türlü tatil etkinliğini doyasıya yaşayacağınız Belcekız Plajı’na da göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda Belceğiz Plajı adıyla da biliniyor. Her iki ismi de sıkça kullanılıyor. Denizin, kumun ve güneşin tadını bu plajda doyasıya çıkarabilirsiniz. Ziyaretçilerini adeta büyüleyen bu plajı da görmeden geri dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı

Mavi, yeşil ve sarı güneş ışığı derken tatilinizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz en mükemmel bir diğer plaj seçeneği ise Kumburnu olarak yansıyor. Adeta cennetten fırlamış gibi hissettiren bu plajın atmosferini çok seveceğinizden emin olabilirsiniz. Her tatilcinin Fethiye’de görmesi gereken plajlar arasında yer alıyor. Eğer siz de tatil rotanızı Fethiye olarak belirlediyseniz bu plajı görmeden geri dönmeyin diyoruz. Gözlerinizi kapatıp sahilinde uzanmak bile seni çok fazla enerji verecek! Tüm yorgunluğunuzu alacak bu eşsiz tatil fırsatını kaçırmayın!

 

Ölüdeniz Milli Parkı

Ölüdeniz Milli Parkı

Ölüdeniz Milli Parkı’nı görmeden Fethiye’ye tatil yapmaya gittim dememeniz gerekiyor Neredeyse her tatilcinin mutlaka en az bir kere ziyaret ettiği adreslerden biri olarak dikkat çekiyor. 1978 yılından bu yana ziyaretçilerine hala kapısı açık olan bu parkın eşsiz doğasını çok seveceksiniz. Ağaç, yeşil ve denizin bir arada olması doğanın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlıyor. Ruhunuz ve bedeninizin eş zamanlı dinlenebileceği ender noktalardan biri olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Fethiye yapılacak şeyler listesinde yer almayı kesinlikle hak eden koy seçeneklerinden biridir.

 

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu da Ölüdeniz’de gidebileceğiniz nadide yerlerden bir diğeridir. Özellikle de tatil sizin için sakinlik içermeliyse mutlaka bu koyu görmenizi öneriyoruz. Benzersiz denizi ve şahane doğası ile sizi adeta mest edecek. Koya direk deniz araçlarıyla gitmeniz gerekiyor. Tekne turlarını tercih edebileceğiniz gibi bireysel tekne ya da yat kiralama ile de koya gidebilirsiniz. Ayrıca çam ağaçlarının arasında yer alması da mangal keyfi sürmenizi sağlıyor. Bu nedenle yerli ya da yabancı fark etmeksizin pek çok tatilcinin en uğrak koyu demek de yanlış olmayacaktır.

 

Fethiye Babadağ

Fethiye Babadağ

Spordan vazgeçemiyorum, tatilde bile sporumu yapmadan olmaz diyorsanız o halde mutlaka Fethiye Babadağ’a uğramanız gerekiyor. Kamplardan, dağ yürüyüşlerine, ATV gezilerinden paraşüt atlayışına kadar birden fazla spor seçeneği bu alanda yer alıyor. Aksiyonlu ve bol sporlu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız listenize Babadağ’ı eklemeyi de kesinlikle unutmayın. Ayrıca bu dağın tepesindeki manzara size benzersiz bir deneyim yaşatabilir. Efsanevi doğa manzarası ve tertemiz havası ile ciğerlerinize kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Fethiye yapılacak şeyler listesine bu nedenle eklemeyi uygun gördük.

 

Fethiye Hisarönü Kasabası

Fethiye Hisarönü Kasabası

Fethiye Hisarönü Kasabası yine gezip görmeniz gereken bir diğer seçenek olarak yer alıyor. Benzersiz anlar yaşayabileceğiniz bu kasaba tam bir tatil kasabası formatındadır. Özellikle de gündüzleri denize girip güneşin altında keyifli zaman geçirebileceğiniz ve şahane plajının tadını çıkarabileceğiniz alanlardan biridir. Burayı en çok seven turistler ise İngilizler olarak dikkat çekiyor. Yani uğradığınız zaman etrafınızda Türk’ten çok İngiliz görürseniz kesinlikle şaşırmayın. Benzersiz doğası, temiz kumsalı her tatilcinin dikkatini çekecek kadar güzel! Özellikle geceleri de çeşitli eğlencelere kapı aralayan bir tatil deneyimi için burayı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Patara Plajı

Patara Plajı

Ölüdeniz’de yer alan bir diğer plaj seçeneği ise Patara’dır. Adı gibi kendisi de oldukça farklı. Tertemiz havası, benzersiz denizi ve doğası ile tatilcilerin severek tercih ettiği alanlardan biri. Kumsal bölgesi olarak herkes tarafından sıkça tercih ediliyor. Ayrıca tüm bu güzelliklerin tadını çıkarmak için kesinlikle Fethiye yapılacak şeyler listenize eklemeyi de ihmal etmeyin. Tatilinizin en azından bir gününü bu plajda yer alarak keyiflenmenizi öneriyoruz. Antik kent olduğu için tarihi izleri de dikkatinizi çekebilir. Gezip göreceğiniz her yerinde farklı bir tarihi ize rastlayabilirsiniz.

 

Fethiye Water World Aqua Park

Fethiye Water World Aqua Park

Kalktınız Ölüdeniz’e kadar tatil için geldiniz. Artık bir Aqua Park keyfi yapmadan geriş dönmek olmaz değil mi? Ölüdeniz’de yer alan Water World Aqua Park bunun için benzersiz en iyi seçenek olacaktır. Geniş bir alan üzerine kurulan bu alanda yok yok! Tatilinizin en azından bir gününü burada değerlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Ölüdeniz bölgesinde gezip görmenizi istediğimiz yerler bunlardır. Belirttiğimiz her yeri görmeye zamanınız varsa kesinlikle kaçırmamanızı öneriyoruz.

 

Fethiye En İyi Nerede Kalınır?

Fethiye yapılacak şeyler listemize artık son verip konaklama detaylarına geçebiliriz. Elbette ki her tatilin en temel gereksinimlerinden biri konaklama alanlarıdır. Fethiye’de günübirlik değil de uzun bir tatil planınız varsa konaklama yerlerine de ihtiyacınız olacaktır. Butik otellerden lüks otellere varıncaya kadar her bütçeye hitap eden sayısız konaklama seçeneği bulunuyor. Ancak tatil deninde akla kolaylık geliyor. Yani her tatilci denize yakın, gezilecek yerlere yakın bir konaklama yerini tercih eder. Hem bütçelere hitap edebilecek hem de ortalama tatilci kriterlerini taşıyan en iyi kalınacak yerleri de sizin için araştırdık. Bunları hemen sıralayarak size fikir vermiş olalım:

Fethiye merkez konaklama yerleri:

  • Akkent Garden Hotel

  • Malahit Exclusive City Hotel

Ölüdeniz konaklama yerleri:

  • Beyaz Yunus Otel

  • Green Forest Holiday Village

  • Lagoon Boutique Otel

  • Tonoz Beach Ölüdeniz

Kelebekler Vadisi konaklama yerleri:

  • Keyif Motel

  • Faralya Misafir Evi

  • Montenegro Motel

Tüm bu konaklama merkezlerinden birini kalmak istediğiniz bölgeye göre seçebilirsiniz. Belirttiğimiz bu otellerin fiyatları diğerlerine oranla biraz daha caziptir. Ancak illaki lüks otel istiyorum diyorsanız da Fethiye’de en iyi diyebileceğimiz otel seçenekleri şunlardır;

  • Orka Cove Hotel

  • Ece Saray Marina & Resort

  • Sovalye Hotel

  • Diana Residence

  • Lissiya Hotel

  • Lighthouse Nadia Aparts

  • Lighthouse Alexa Villas

  • Casa Margot Hotel

  • Kayı Otel

  • Otel Eroğlu

  • Yeniçeri City Otel

  • City Life Demir Hotel & La Capella Restaurant

  • Orka Boutique Hotel

  • Kilim Apart Hotel

  • Alesta Midtown Apart Hotel

  • Mellis Beach Hotel

  • Minu Hotel

Bir Fethiye tatilcisi gibi düşünerek ihtiyacınız olabileceğini düşündüğümüz her detaya ver vermeye çalıştık. Önce Fethiye’ye adım attırdık. Ardından karnınızı doyurabileceğiniz en iyi Fethiye mekanlarını adres bilgileriyle birlikle sıraladık. Daha sonra gezip de görmeniz gereken en iyi antik alanları aktardık. Hemen akabinde elbette ki tatilin olmazsa olmazı mavi turlardan ve gidebileceğiniz en iyi Fethiye plajlarından söz ettik. Elbette ki tatil boyunca olmazsa olmaz dediğimiz konakla sürecine de yer vermeye özen gösterdik. İçeriğimiz boyunca bir Fethiye tatil rotasında size destek olacağınızı düşündüğüm her bir detay ince eleyip sık dokuyarak aktardık.

Fethiye yapılacak şeyler ve daha fazlasına her an ulaşmak için bu içeriğimizi tatil boyunca kaydetmenizi öneriyoruz. Tatilinizin benzersiz ve kaliteli geçmesi adına ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiye dönüp tekrar tekrar bakabilirsiniz. Bizden bu kadar! Artık Fethiye’yi karış karış gezmek ve tadını çıkarmak da tamamen size kalmış! Şimdiden bolca keyif dolu ve eğlenceli bir tatil yolculuğunuz olmasını diliyoruz.

 

Fethiye Yemek Yerleri

Fethiye yapılacak şeyler rotamıza ilk olarak yeme içme mekanlarından başlayalım. Karnımızı doyuralım ki gezmeye enerjimiz olsun. Fethiye’de adım attığınız ilk andan itibaren sizi birbirinden güzel yaz mekanları karşılıyor. Her mekânın mutfağında çeşitli lezzetler görebilirsiniz. Damağınızda iz bırakacak lezzetlerinin yanı sıra ruhunuza iyi gelecek mekân atmosferleri de bir hayli dikkatinizi çekecek. Sözü çok da uzatmadan Fethiye yemek yerleri için en iyiler listemize başlayalım;

 

Fethiye yapılacak şeyler  listenize eklemenizi önerdiğimiz farklı mekanlarda bulunuyor. Bu yemek mekanları hangileridir diye soracak olursanız da hemen listeleyelim;

  • Mancero Kitchen

  • Mori Restaurant

  • To Be Social House

  • GOGO The Eatery

  • Unique Restaurant

  • Ada Restaurant

  • AdaiaRestaurant

  • BreezeRestaurant

  • Q LoungeRestaurant

  1. Fethiye Hilmi Restaurant

Biri balık mı dedi? Eğer Fethiye’deyseniz ve canınız balık istiyorsa ilk uğramanız gereken mekanlardan biri şüphesiz Fethiye Hilmi Restaurant’tır. Restoran direk balık pazarının içerisinde yer alıyor. Yani pazar boyu gezdikten sonra satın aldığınız balıkları ufak bir ücret karşılığında pişirtmek üzere hemen Hilmi Restoran’a uğrayabilirsiniz. Gittiğiniz zaman zaten bunun orada bir klasik haline geldiğini görebilirsiniz. Enfes balık kokuları ve yaz esintisi iştahınızın daha fazla açılmasına neden olabilir. Fethiye gezilecek yerler rotanıza lezzetli balıklar için mutlaka bu adresi eklemenizi öneriyoruz.

  • Adresi: Cumhuriyet, Cumhuriyet Mah Balık Pazarı, Belediye Cd. No:53 Fethiye-Merkez

  • İletişim:0252 612 91 92 

  1. Girida Port

Denize nazır karnımı doyurmak istiyorum diyorsanız Fethiye gezilecek yerler listenize hemen Girida Port’u eklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Şahane deniz manzarasının yanı sıra ortamın atmosferi bile yeterli oluyor. Ecesaray Marina içerisinde yer alan mekân, balık çeşitlerinden diğer tüm deniz mahsullerine kadar efsanevi lezzetler sunuyor. Ahtapotu ayrı lezzetli olan mekânın yengeç dolmasını da denemenizi öneriyoruz. Yani tam bir yaz yeme içme mekânı desek tamda deyim yerinde olacaktır. Benzersiz lezzetler sizi Girida’da bekliyor.

  • Adres: Karagözler, 29. sokak. No:15, Fethiye-Merkez

  • İletişim: 02526147030 

  1. Fethiye Yengeç Restoran

Fethiye yemek yerleri dendiği zaman akla gelen ilk mekanlardan bir diğeri de Yengeç Restoran olarak dikkat çekiyor. Adından da anlaşılacağı üzere mutfağında zengin deniz mahsullerine yer veriyor. Şahane rakı balık ya da çeşitli mezelerde hizmet sağlıyorlar. Tadı damağınıza yapışıp kalacak bu lezzetleri denemenizi öneriyoruz. Gün batımında denizin neredeyse içinde yer alan bu mekânda efsane tatlarla damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Mekanın lezzetleri kadar atmosferi de sizi cezbedecek.

  • Adres:2. Karagözler, Fethiye- Merkez

  • İletişim:0252612 83 83 

  1. Fethiye Zeytin Restaurant

Zeytin Restoran Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Bedri Rahmi Koyu’nda yer alıyor. Denize nazır dekorasyonu göz alırken tazecik deniz mahsulleri ile de lezzetleri dikkat çekiyor. Başarılı aşçılarının elinden yiyeceğiniz her bir yemeğin tadı damağınızda kalabilir. Bölgede yer alan en işlek ve en iyi mekanlardan biri olduğunu söylemeden de geçmek istemiyoruz. Şahane bir sofra ve oldukça keyifli anlar için mutlaka burayı da ziyaret etmelisiniz. Ayrıca neredeyse tüm tatilcilerin gün içerisinde en sık ziyaret ettiği ve sevdiği restoranlar arasında yer alıyor.

  • Adres: Bedri Rahmi Koyu Fethiye- Göcek

  • İletişim:0544 218 48 00

  1. Göbün Restaurant

Sizler için Fethiye gezilecek yerler listesine eklediğimiz bir diğer mekân ise Göbün Restaurant’dır. Bir yemek mekânından çok daha fazlasını olduğunu söylemek gerekiyor. Hem dinlenme hem de karnınızı doyurma noktasında uğramanız gereken yerlerden biridir. Tekne aracılığıyla gelebileceğiniz bu mekânın menüsü bir hayli zengin. Damak tadınıza hitap eden yemek seçenekleri arasından seçim yaparak denizin maviliği eşliğinde hemen doyabilirsiniz. Bu şahane mekânı da mutlaka ziyaret etmeyi unutmamanızı öneriyoruz.

  1. Efendi Meyhanesi

Yaz akşamlarının vazgeçilmezi olan rakı balık sofralarının taçlandığı bir diğer şahane mekân ise Efendi Meyhanesi olarak yansıyor. Bir meyhane ortamından daha fazlası sunuluyor. Çalışanlarının sıcaklığı bir yana mekandaki her şeyi ayrı bir lezzete sahip olasını çok seveceksiniz. Akşam muhteşem bir içki sofrası eşliğinde mezeler ve deniz mahsulleriyle taçlanan sofranız tatilinize renk katacak. Fethiye gezilecek yerler listenize eklemeyi kesinlikle unutmayın.

  • Adres: Yerguzlar Caddesi, Fethiye-Merkez

  • İletişim: 0 252 613 14 30

  1. Fethiye Meyhanesi

Geldik yeme içme mekanı olarak son önerimiz olan Fethiye Meyhanesi’ne… Bölgenin en eski mekanlarından biri olma özelliği taşıyor. Bu nedenle her yıl rotasını tatil için Fethiye tarafına çeviren her tatilcinin uğrak meyhanelerinden biridir. Eğer siz de rotanızı bu yöne çevirdiyseniz mutlaka gezip görüp buranın lezzetlerini tatmanızı öneriyoruz. Fethiye gezilecek yerler listenize bu meyhaneyi eklemeyi kesinlikle es geçmeyin. Nostaljik dekorasyonu ve yaz esintisi ile oturduğunuz her sofrasın anı olarak bir ömür aklınıza kalacak!

  • Adres: 995 Sok No:3Fethiye-Merkez

  • İletişim: 0543 639 42 63

Marmaris tatil paketleri

Marmaris tatili

Müşteri memnuniyetini %100 hedefleyerek, en kaliteli hizmeti, en hızlı şekilde ve en uygun seçenekler ile sunan Tatilhop, size özel tatili planlamak için her zaman yanınızdadır.
Tursab tatilhop+ 90 252 4125544
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram