Marmaris Yapılacak Şeyler

Marmaris Yapılacak Şeyler

Marmaris yapılacak şeyler konusu tatil için rotasını Marmaris’e çeviren herkesin aklını kurcalıyor. Ege denince akla tatil, tatil denince ise direk Muğla’nın Marmaris ilçesi geliyor. Berrak denizi ve mis gibi yeşil doğasının ortak buluşması ile adeta cennetten fırlayan bir kara parçası gibi hissettiriyor. Bu nedenle de yerli yabancı pek çok kişinin tatil rotası oluştururken ilk seçeneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Uçsuz bucaksız maviliğin ve yeşilin içinde sayısız keşfedilmesi gereken yeri de barındırıyor. Eğer sizin de tatil rotanız bu yıl Marmaris olacaksa o halde gezeceğiniz sayısız yer olduğunu bilmelisiniz!

Bu bölge özellikle balayı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Siz de doğayla iç içe ve keyifli bir balayı tatili yapmak istiyorsanız; Tatilhop’un avantajlı balayı tatil paketleri sizleri bekliyor.

Marmaris’in doğasını keşfettiğiniz anda bir ömür orada kalmak isteyebilirsiniz. Kısa ya da uzun bir tatil planınızda size yardımcı olacak Marmaris gezilecek yerler listesini oldukça ayrıntılı bir şekilde hazırladık. Marmaris’e ilk adım attığınız andan itibaren her dakikanızı bucak bucak gezerek harcamak istiyorsanız o halde hazırladığımız gezilecek yerler ve detayları sizin için çok iştah açıcı olacak! Hiç zaman kaybetmeden bu cennet diyarının her köşesindeki muhteşem yerleri aktarmaya başlayalım.

Marmaris Nerede? Nasıl Gidilir?

Marmaris tatiline gitmeyi planlıyorsanız gitmeden önce orası hakkında tüm detayları bilmek işinize yarayacaktır. Bu nedenle de Marmaris yapılacak şeyler ve detaylarına geçmeden önce kısaca Marmaris hakkında teknik bilgileri bilmeyenler için aktarmayı uygun gördük. Marmaris Muğla’ya bağlı bir tatil ilçesidir. İlin 13 ilçesinden biri olarak dikkat çekiyor. Ege Denizi’nin bittiği ve Akdeniz’in başladığı noktada yer alıyor. Aynı zamanda tatilciler ve sevenleri tarafından Ege’nin incisi olarak da anılıyor.

Türkiye’nin her yerinden araçla kolay bir şekilde Marmaris’e ulaşabilirsiniz. Kuzeyine Balan dağını alırken, batısına ise Datça yarımadasını alıyor. Güney tarafında ise Akdeniz yer alıyor. Dört bir tarafını cennet parçalarının çevrelediği Marmaris’in tatil için herkese hitap eden bir yer olması da onu cezbedici kılıyor. Marmaris’te ne yenir, ne içilir, nereler gezilir, koyları ve köyleri güzel mi? Her tatilcinin aklına takılabilecek tüm bu soruların yanıtlarını içeriğimizde derledik. Hadi, hemen Marmaris’i her anlamda gezmeye başlayalım.

 

Marmaris’te Gidilecek Mekanlar: Yeme-İçme

Marmaris yapılacak şeyler listesine yeme içme anlamında ziyaret edebileceğiniz mekanlardan başlayalım. Marmaris’e adım attığınız anda neredeyse adım başı yemek yiyebileceğiniz şahane butik restoranlar ve kafeler bulabilirsiniz. Ancak daha önce bu bölgede tatil yapanların tavsiyeleri neticesinde öne çıkan bazı mekanlar dikkat çekiyor. Tat, hizmet ve fiyat açısından gözde olarak bilinen bazı yeme-içme mekanlarını detaylarını aşağıda sizler için derledik.

 

Kalimera Rum Meyhanesi

Kalimera Rum Meyhanesi

Kalimera Rum Meyhanesi, Marmaris’te tercih edebileceğiniz lezzet durakları arasında yer alıyor. Mekânın genel atmosferi ve mutfak lezzetleri insanı adeta mest ediyor. Ege mutfağının Rum mutfağı ile buluştuğu benzersiz lezzetler sunuyorlar. Özellikle de yaz akşamlarında rakı soflarını denize nazır seviyorsanız Kalimera Rum Meyhanesi’ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca Marmaris’in en bilinen mekanlarından biri olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Pek çok yerli yabancı turistin gerek lezzet gerek de dekorasyon atmosferi açısından severek tercih ettiği gözde mekanlar arasında yer alıyor. Mekânın mutfağı özellikle de ahtapotu ile meşhurdur. Bunun yanı sıra benzersiz ve kendine has lezzetleri de dikkat çekiyor. Ara sıcaklardan mezelere, salatalardan ana yemeklere varıncaya kadar her türlü yemek alternatifini kolayca menüde bulabilirsiniz. Ayrıca özel rakı ve şarap menüleri de bir hayli cezbedici duruyor. Denize neredeyse sıfır konumda olan Kalimera sofraları adeta başınızı döndürecek! Denizin maviliği, ortamın samimi ve sıcak atmosferi ile karnınız doyarken ruhunuz da doyacak! Marmaris’te ne yenir diyorsanız burayı bir ziyaret etmeden karar vermemenizi öneriyoruz.

  • Açık adresi:Tepe Mahallesi Barbaros Caddesi No: 95 Yat Limanı (Kordon) Marmaris

  • İrtibat Numarası:0532 322 14 01

Yalıbaşı Yasemin Restoran

Yalıbaşı Yasemin Restoran
Yalıbaşı Yasemin Restoran

Sahil kenarında yemenin ve içmenin tadını doyasıya yaşamak istiyorum diyorsanız Marmaris yapılacak şeyler listenize Yalıbaşı Yasemin Restoran’ı ziyaret etmeyi de eklemelisiniz. Mekânın görsel şöleni direkt dikkatinizi çekebilir. Dikkat; maviliğin içinde, deniz kokusu ile birleşen şahane yemek kokuları karnınızın daha da fazla acıkmasına neden olabilir! Özellikle de akşam yemeği için tercih edebileceğiniz nadide ve efsane adreslerden biridir. Mutfağında zengin bir çeşitlilik ve lezzet içeriği barındırıyor.

Ege mutfağına aşıksanız damak tadınıza hitap edebilecek sayısız alternatifi bu adreste bulabilirsiniz. Denize neredeyse sıfır konumda yer aldığı için burada yediğiniz hiçbir yemeği hafızalarınızdan silemeyebilirsiniz. Çünkü efsanevi yemek kokuları burnunuzda hatıra bırakırken tadı ve atmosferi ise damağınızda, ruhunuzda yer edecek! Mutlaka tatilinizin bir gününde burayı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Marmaris çok da büyük bir ilçe olmadığı için tercih edebileceğiniz en iyi yeme-içme adreslerinden biri olduğunu da belirtmek gerekiyor.

  • Açıkadresi:Söğüt Mahallesi Cumhuriyet Sokak 68/1 Cumhuriyet Caddesi, Marmaris

  • İrtibat Numarası:0530 582 27 93

 

Cihan Ocakbaşı Restoran

Cihan Ocakbaşı Restoran

Et, çöp şiş, kebap benim vazgeçilmezim, her yerde arar bulurum diyorsanız Marmaris’te en iyi diyebileceğimiz adreslerden biri de Cihan Ocakbaşı Restoran’dır. Marmaris yemek mekanları arasında yer alan bu restoran et konusunda oldukça profesyonel! Tadı damağınızda kalacak benzersiz lezzetleriyle küçük bir mola verip doymanızı sağlıyor. Et ve alkol ikilisine hayransanız restoranın benzersiz menülerine bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Elbette ki alkolsüz menü seçenekleriyle de müşterilerine hitap ediyor.

Yanında ne iyi gider sorusunun cevabını alabileceğiniz profesyonel kadrosunun sıcak ve güler yüzlü olması da mekânda samimi bir ortam yaratıyor. Geniş bir alan üzerine kurulu olan restoranın çok da estetik bir dekorasyonu bulunmuyor. Ancak lezzetleriyle ön plana çıktığı için pek çok kişi tarafından oldukça fazla talep görüyor. Yani her girdiğinizde kendinizi oldukça kalabalık bir ortam içerisinde bulabilirsiniz. Bu kalabalığa rağmen serviste de oldukça hızlılar.

  • Açık adresi:Siteler Mahallesi, Barbaros Caddesi No: 2, Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası:0252 417 32 05

 

Mavi Beyaz Balık Restoran

Mavi Balık Restaurant

Balık yemek istiyor ve Marmaris’te en iyi balık nerede diyorsanız hemen Mavi Beyaz Balık Restoran’a bir göz atmanızı öneriyoruz. Marmaris yapılacak şeyler ve gidilecek yerler listenize bu restoranı eklemeyi de kesinlikle unutmamanızı öneriyoruz. Balık yazlık alanların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle de sahildeki rakı sofralarının en gözde mezesi! Ancak balık nerede lezzetli sorusunun yanıtı oldukça kısıtlıdır. Her yiğidin harcı değildir balığı lokum gibi yaparak sunmak! Ama Mavi Beyaz Balık restoran bu işin piri gibi…

Oldukça marjinal mekân konseptini ve tabak süslemeleri direkt dikkatinizi çekebilir. Henüz restorana adım atarken bile balığın efsanevi kokusundan ne kadar usta olduklarını anlayabilirsiniz. Marmaris’i gezmeye başlamadan önce güzel bir rakı-balık ile siftahı açayım diyorsanız mutlaka burayı ziyaret edin. Mevsiminin en lezzetli balıkları, çeşitli mezeleri, salataları ve daha fazlası ile hem karnınızı hem de ruhunuzu hemen doyurabilirsiniz.

  • Açık adresi:Armutalan Mahallesi, No: 13 Z-2, Göktürkler Caddesi Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası: 0252 417 17 16

 

Liman Restoran Ömer’in Yeri

Liman Restoran Ömer’in Yeri

Akşam yemeği, rakı ve ana yemekler derken günün vazgeçilmezi kahvaltı mekanlarını da vermeden geçmeyelim. Sabah kahvaltıları için Marmaris yemek mekanları arasında yer alan Liman Restoran oldukça cazip bir seçenektir. Ömer’in yeri olarak da bilinen mekânda sadece kahvaltı değil her türlü yemek alternatifine yer veriliyor. Ancak kahvaltı sofrasının zenginliği ve lezzeti damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. İster sabah ister akşam yemekleri için bu restoranı mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Her öğüne hitap eden zengin menüsünde Ege’nin vazgeçilmez tatlarını da barındırıyor. Ziyafet sofrası istiyorum diyorsanız yine bu restoranın menüsü sizi bir hayli cezbedebilir! Mekânın genel olarak dekorasyonu tam bir yaz mekânı olmasını destekliyor. Bunun yanı sıra profesyonel ve güler yüzlü, ilgili ekibi sıcacık hissettiriyor. Yemek yemekten daha fazlasını istiyorsanız mutlaka burayı ziyaret etmeden Marmaris’ten geri dönmeyin.

  • Açık adresi:Tepe, Barbaros Caddesi No: 25, Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası:0 252 412 63 36

 

Marmaris’te Gidilecek Eğlence Mekanları

Club Areena
Club Areena

Marmaris gidilecek eğlence mekanları denince akla gelen ilk adreslerden biri Club Arena olarak dikkat çekiyor. Adeta eğlencenin dibine vurabileceğiniz bu mekân yaz sezonu boyunca açık bir şekilde hizmete devam ediyor. Tıklım tıklım dolu olan mekân bölgenin eğlence sembolü haline gelmiştir. Popülerliği ile bilinen mekânda birden fazla DJ performansını sunarak misafirleri eğlendiriyor. Genelde yabancı turistlerin daha sık tercih ettiği bir mekân olarak dikkat çekse de yerli tatilcilerin de gözde mekanları arasında yer alıyor.

Mekânda sabah 04:00’a kadar aralıksız bir şekilde eğlenmeye devam edebilirsiniz. Birbirinden eşsiz gösterilere de ev sahipliği yapan Club Arena’da dans ederek anın tadını çıkarabilir ve görkemli dakikalara şahitlik edebilirsiniz. Eğer tatil için Marmaris’e geldiyseniz mutlaka bu eğlence mekanını ziyaret etmeden geri dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Açık adresi:Tepe Mahallesi Barlar Sokağı No:125, Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası:0543 737 35 86

 

Apple Bar Eğlence Mekânı

Apple Bar Eğlence Mekânı

Marmaris Armutalan’da yer alan en gözde eğlence mekanlarından biri de Apple Bar olarak dikkat çekiyor. Genelde Marmaris tatiline gelen İngiliz turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Sabah kahvaltısından soft alkol türlerine kadar her türlü alternatif sunuluyor. Genelde gece eğlencelerinden sonra after amaçlı gidilen bir mekân olarak tercih ediliyor.

Eğer eğlencenin dibine vurarak, tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka bu alanı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Çalışma saatleri, yaz sezonunda sabah saat 07:00 ve 04: 00 olarak yansıyor. Dansın, yemenin, içmenin tadını çıkarırken aynı zamanda eşsiz ve unutulmaz anlara tanık olabileceğiniz benzersiz bir deneyimi bu mekânda yaşayabilirsiniz.

  • Açık adresi: Armutalan Mahallesi, 48706 Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası: 0542 411 18 75

Crazy Daisy Mekânı

Crazy Daisy Mekânı

Marmaris yapılacak şeyler listenize bir yeni mekân daha eklemek isterseniz bu kesinlikle Crazy Daisy olmalıdır. Eğlence, müzik ve gece hayatı üçlüsünün adeta gözdesi olan bir mekân olarak dikkat çekiyor. Sınırsız eğlence ve dans etmenin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bu mekân bölgenin de trend eğlence alanları arasında yer alıyor. Yaz sezonu boyunca sürekli dolu olan mekân damsız müşteri kabul etmiyor. Yani bir partner ile mekâna giriş yapmak zorundasınız.

Tabi ki de yaz eğlence mekanlarının olmazsa olmazı köpük partileriyle de öne çıkıyor. Yazın sıcağında esintili bir akşamda eğlenmek ve köpükle dans etmek için biçilmiş kaftan gibi! Eğlencenin sınırlarını zorlamak istiyorsanız hemen tercihinizi bu mekândan yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Açık adresi:Tepe Mahallesi 32 Sokak. No:21, Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası: 0544772 45 45

 

Joy Club

joy club marmaris

Marmaris yapılacak şeyler listenize bir eğlence mekânı daha eklemek gerekirse Joy Club kesinlikle ilk tavsiyelerden biri olmalıdır. Mekân yaz sezonu boyunca misafirlerine tam 7/24 hizmet vermeye devam ediyor. Özellikle de yabancı tatilcilerin eğlence mekânı olarak tercih ettiği başlıca adreslerden biridir. Gece gündüz eğlenmenin tadını tatil boyunca çıkarmayı istiyorsanız kesinlikle burayı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kusursuz hizmet ve şahane müzik tınılarıyla adeta ruhunuzun rahatladığını hissedeceğiniz bir mekân! Joy Club mekanına da damsız şekilde girmeniz ne yazık ki mümkün değildir. Bu nedenle ortamının nezih olduğunu söylemek mümkün. Benzersiz ve keyifli anlar yaşamak için mutlaka tatilinizin bir gününde burayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Açık adresi:Tepe Mahallesi 35 Sk. No:15, Marmaris, Muğla

  • İrtibat numarası: 0544774 93 02

 

Bono Good Times Beach

Bono Good Times Beach

Marmaris merkezde yer alan bir diğer eğlence mekânı ise Bono Beach’tir. Marmaris yapılacak şeyler listenize eğlence mekânı olarak eklemenizi öneriyoruz. Benzersiz mekân tasarımı ve kaliteli DJ’leri ile şahane zaman geçirmenizi sağlıyor. Özellikle de turist akınına uğrayan mekân yaz aylarında her gün aktif şekilde hizmet veriyor. Denize neredeyse sıfır olan mekânın yaz akşamlarında benzersiz eğlence programları dikkat çekiyor.

İçkinizi yudumlarken keyifli sohbetler etmek için de benzersiz bir tercih olabilir. Yani Bono Beach bir eğlence merkezinden çok daha fazlası olarak hizmet veriyor! Listenize eklemeyi kesinlikle unutmayın! Şahane ve unutulmaz bir tatil yaşamanızı sağlayacak nadide alanlardan biri!

  • Açık adresi: Çıldır Mah. 207 Sok.No:4/C, Marmaris, 48700, Muğla 

  • İrtibat numarası: 0541 400 08 36

 

Marmaris’teki eğlence mekanları elbette ki bunlarla da sınırlı değildir. Daha ziyaret edebileceğiniz nice efsane eğlence mekânı bulunuyor. Mutlaka gidip görün diyebileceğimiz diğer eğlence mekanlarını da kısaca hemen aktaralım;

  • Arjantin Cafe Bistro

  • Marmaris Budha Bar

  • Green House

  • La Rocca

  • Back Street Bar

Mutlaka Marmaris ziyaretinizde bu mekanlara da bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Tatilin amacı eğlenmekse, vaktiniz oldukça tüm eğlence mekanlarına mutlaka bir göz atın! Benzersiz ve tarifi olmayan anlar yaşayabilmeniz için profesyonel eğlence merkezlerini görmeniz gerekiyor. Denizin mis kokusu ve görkemi ile birleşen tüm bu mekanların atmosferini de çok seveceksiniz!

 

Marmaris’te Gezilecek Koylar ve Plajlar

Marmaris yapılacak şeyler arasında elbette ki koyları gezmek de yer almalı! Dört bir yanını saran birden fazla koyun benzersiz güzellikleri sizi adeta mest edecek! Koyların görkemli maviliği ve yeşilliği ile kendinizi adeta cennetin ortasına girmiş gibi hissedeceksiniz! Şahane bir tatil deneyimi yaşarken bu koyların ruhunuzda bırakacağı izleri mutlaka deneyimlemelisiniz. Marmaris koyları denince mutlaka gitmeniz gerekiyor diyebileceğimiz yerler ise şu şekildedir:

 

Marmaris Merkez Halk Plajı

Marmaris Merkez Halk Plajı

Marmaris gezilecek yerler arasında merkez halk plajı da yer almalıdır. Koy ve plaj olarak nereye gidebilirim diyorsanız rotanızı direk buraya çevirebilirsiniz. Masmavi denizi ve temiz plajı ile denizin, kumun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz benzersiz alanlardan biridir. Şahane bir tatil deneyimi için mutlaka buraya da bir göz atmanızı öneriyoruz.

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı

Marmaris gezilecek yerler arasında merkez halk plajı da yer almalıdır. Koy ve plaj olarak nereye gidebilirim diyorsanız rotanızı direk buraya çevirebilirsiniz. Masmavi denizi ve temiz plajı ile denizin, kumun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz benzersiz alanlardan biridir. Şahane bir tatil deneyimi için mutlaka buraya da bir göz atmanızı öneriyoruz.

Turunç Koyu ve Plajı

Turunç Koyu ve Plajı

Ücretsiz ve tertemiz mavi bir koy arayışına Turunç Koyu ile son verebilirsiniz. Mavinin enginliği ve sakinliği ile buluşan halk plajında akşama kadar zaman geçirmeye doyamayacaksınız. Marmaris gezilecek koylar arasında yer alan Turunç koyunun giriş ücreti de bulunmuyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde halk plajı olarak hizmete sunuluyor. Ancak yine duş, şemsiye ve benzeri hizmetler için cüzi rakamlar talep ediliyor.

Amos Koyu ve Plajı

Amos koyu

Amos Koyu ve Plajı da tatilcilerin akın ettiği gözde yerlerden biri olarak yansıyor. Marmaris’in en çok tercih edilen plajlarından biridir. Akşam saat beşten sonra çeşitli tekne turlarına katılabiliyorsunuz. Plajın girişi kişi başı için 20 TL’dir. Bu ödemeyi yaptıktan sonra kendi şezlongunuzu akşama kadar kullanıp bir daha ödeme yapmıyorsunuz. Ayrıca duş, tuvalet gibi hizmetler de tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

Kumlubük Koyu ve Plajı

Kumlubük Koyu

Marmaris’te gezilecek koylar ve plajlardan bir diğeri de Kumlubük’tür. Girişi ücreti bulunmuyor. Bunun yanı sıra plajdaki diğer tüm hizmetlerden de bir kuruş bile vermeden faydalanabiliyorsunuz. Ailece güzel ve masrafsız bir tatil planınız varsa akşama kadar bu plajda zaman geçirebilir, denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!

Çiftlik Koyu

ciftlik koyu

Marmaris yapılacak şeyler listenizde bir plaj ve koy daha eklemek isterseniz mutlaka bu Çiftlik Koyu olmalıdır! Koyun yakınlarında yer alan butik oteller dikkatinizi çekebilir. Hem cazip fiyatlı hem de keyifli bir tatil için bu koyu ziyaret ederek yakınlarındaki otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Ancak bu plajın diğerlerine nazaran biraz daha kalabalık olduğunu bilmelisiniz. Çünkü tüm tatilcilerin severek tercih ettiği uğrak yerlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Söğüt Köyü Plajı

söğüt köyü

Engin mavilik ve yeşil doğa ile bütünleşen bir diğer gezilmesi görülmesi gereken yer ise kesinlikle Söğüt Plajı’dır. Marmaris’e uğradığınız zaman mutlaka görmeniz ve tadını çıkarmanız gereken yerlerden biri olduğunu söylemek gerekiyor. Plajın giriş ücreti bulunmuyor. Bu nedenle de denize nazır bir şekilde doyasıya güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Bozburun Halk Plajı

Bozburun Halk Plajı

Halk plajlarıyla meşhur olan Marmaris’in bir diğer gezilmesi görülmesi gereken plajı da Bozburun Halk Plajı’dır. Özellikle de ailelerin burada sıklıkla zaman geçirdiğini görebilirsiniz. Çok kalabalık olmasına rağmen hala tertemiz ve berrak bir denize sahip olması gözünüzden kaçmayacak! Buna ek olarak ziyaret edebileceğiniz diğer plajlar ise Kız Kumu Plajı, Hisarönü Plajı, Bördübet Koyu ve Plajı, Sarıdana Koyu ve Ayın Koyu’dur. Tüm bu boyları ve plajları mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı


Marmaris’te sadece tekne ile gidebileceğiniz eşsiz koylar da bulunuyor. Bu koylar arasında yer alan Sedir Adası ve Kleopatra Plajı da mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Pek çok tatilci burayı ziyaret ederek eşsiz denizin ve temiz havanın adını çıkarırken eğlenmeye de devam ediyor. Marmaris’te neler yapılır diyorsanız mutlaka tekne ile bu koyu gezmeyi es geçmeyin deriz!

Baklabükü Koyu (Turunç)

baklabuku koyu

Oldukça cazip fiyatlı bir plaj deneyimi istiyorsanız Marmaris yapılacak şeyler listenize mutlaka İncekum Plajı’nı de ekleyin. Adeta adı gibi olan bu plajın kumu da denizi de bir ayrı güzel! Hem temiz hem de oldukça benzersiz bir doğaya sahip. Plajın giriş ücreti ise yalnızca kişi başına 14 TL olarak yansıyor. Ancak bu yıl fiyatlarda bir artış olup olmayacağı da bilinmiyor. Geçtiğimiz sezon giriş ücretine ek olarak şezlong fiyatları da 10 TL olarak yansıyordu. Pırıl pırıl denizin tadını çıkarabileceğiniz İncekum çalışma saatleri ise 08.00’dan 19.00’a kadar devam ediyor.

Gebekse Koyu – Gebe Kilise Koyu

İncekum Plajı

Gebekse Koyu – Gebe Kilise Koyu da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Koya ulaşmak sadece tekne ile mümkün. Tekneye binerek koya gidene kadarki manzarayı görmek bile tadının dibine vurmanıza yardımcı oluyor! Tertemiz oksijeni ciğerlerinize çekerken aynı zamanda gözlerinizde doğal güzelliğe doyuyor. Koyun hikayesinden koyun görüntüsüne kadar her detay mutlaka dikkatinizi çekecektir. Şahane bir tatil rotası için Marmaris’in bu eşsiz güzelliğini görmenizi tavsiye ediyoruz. Marmaris’e yaklaşık 58 kilometre kadar uzakta kalıyor. Çiftlik koyu üzerinden motorlu teknelerle birlikte sadece 10 dakika içerisinde hemen ulaşabilirsiniz. Henüz koya ilk adım attığınız andan itibaren denizden çıkmak istemeyeceksiniz!

Cennet Koyu (Selimiye)

Cennet Koyu (Selimiye)

Gebekse Koyu – Gebe Kilise Koyu da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Koya ulaşmak sadece tekne ile mümkün. Tekneye binerek koya gidene kadarki manzarayı görmek bile tadının dibine vurmanıza yardımcı oluyor! Tertemiz oksijeni ciğerlerinize çekerken aynı zamanda gözlerinizde doğal güzelliğe doyuyor. Koyun hikayesinden koyun görüntüsüne kadar her detay mutlaka dikkatinizi çekecektir. Şahane bir tatil rotası için Marmaris’in bu eşsiz güzelliğini görmenizi tavsiye ediyoruz. Marmaris’e yaklaşık 58 kilometre kadar uzakta kalıyor. Çiftlik koyu üzerinden motorlu teknelerle birlikte sadece 10 dakika içerisinde hemen ulaşabilirsiniz. Henüz koya ilk adım attığınız andan itibaren denizden çıkmak istemeyeceksiniz!

Sığ Liman Plajı (Selimiye)

Sığ Liman Plajı (Selimiye)

Sizler için Marmaris’te yer alan son liman plajı önerimiz ise Sığ Liman Plajı’dır. Kendinizi sığ suların enginliğine bırakarak şahane bir tatil yaşamak için adeta biçilmiş kaftan. Suyunun berraklığı ve havasının temizliği bir yana gözlerinize yaşatacağı haz bile yeterli olacaktır! Sığ limanda geçireceğiniz her güne farklı bir enerji ile uyandığınızı hissedebilirsiniz. Bu benzersiz doğa harikasını da görmeden tatil yaptım demeyin!

Marmaris’te Ücretsiz Yapılacak Aktiviteler

Her tatil cep yakmamalı! Eğer cebinizden çok yemeden daha fazla yer görmek ve gezmek istiyorsanız rotanız Marmaris’e çıkabilir. Marmaris’te tamamen ücretsiz şekilde yapabileceğiniz sayısız aktivite bulunuyor. Ayaklarınıza kuvvet diyerek başlayacağınız yolda görecekleriniz sizi mest edebilir. Şahane müzeler, antik yerler ve koylar derken tatil boyunca zamanın nasıl aktığını bile fark etmeyeceksiniz! Marmaris yapılacak şeyler içeriğimizin devamında sizler için ücretsiz aktivitelere de yer açmak istedik. Hemen bu benzersiz ve keyifli aktivitelerin neler olduğuna hep birlikte bir göz atalım:

Marmaris Kapalı Çarşısı

Marmaris Kapalı Çarşısı’nı gezip de alışveriş yapmadan kesinlikle tatilinizi sonlandırmayın. Çarşı boydan boya uzanan ve tarihi kokan bir adres olarak dikkat çekiyor. Biraz da İstanbul Kapalı Çarşısı’ndan esinlenerek inşa edilip düzenlendiğini gezdikçe fark edebilirsiniz. İlçenin en kalabalık ve uğrak noktaları arasında yer alıyor. Çeşitli takılar, hediyelik eşyalar ve aradığınız diğer tüm ürünleri çarşıdaki esnaflarda bulabilirsiniz.

Aynı zamanda şehrin de en popüler alışveriş merkezi olarak dikkat çekiyor. Günün her saatinde çarşıyı dilediğiniz şekilde gerebilirsiniz. Herhangi bir giriş ücreti de bulunmuyor. Burayı gezerken tek masrafınız satın alacağınız şeyler olacaktır! Genelde yaz sezonunda sabah sekiz sularında açılan çarşı, gece saat birlere kadar açık kalıyor. Bu saat aralıklarında keyifli bir şekilde çarşıda zaman geçirebilirsiniz. Marmaris yapılacak şeyler listenize bu keyifli çarşı gezisini eklemeyi kesinlikle unutmamanızı öneriyoruz!

  • Açık adresi: Tepe, 38. Sokak. Marmaris/Muğla

Marmaris Antik Kentleri

Türkiye’nin dört bir yanı eşsiz antik kentlerle doludur. Ancak Marmaris bu konuda da bir başka! Benzersiz antik kentlerini mutlaka gezip keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. Marmaris bildiğiniz üzere Akdeniz ve Ege’nin birleşim noktasında yer alıyor. Bu nedenle de çok sayıda antik kenti bulunuyor. Çok sayıda toplumun ilk yerleşim alanlarından biri olduğu için geçmişlin izlerini pek çok ücrasında görebiliyorsunuz. Özellikle de bu antik kentleri gezerken Kökleri M.Ö. 12.000’lere manzaralar göreceksiniz! Burada gezebileceğiniz başlıca antik kentler:

  • Physkos Antik Kenti

  • Amos Antik Kenti

  • Loryma Antik Kenti

  • Erine Antik Kenti

  • Phoenix Antik Kenti

  • Bybassos Antik Kenti

  • Hemithea Tapınağı

  • Kedrai Antik Kenti

  • Hydas Antik Kenti

Tüm bu antik kentleri mutlaka gezip görmenizi tavsiye ediyoruz. Genelde bu antik kentlerin tümünde girişler tamamen ücretsizdir. Marmaris merkez gezilecek yerler olarak bu antik kentleri ziyaret edebilirsiniz.

Hafsa Sultan Kervansarayı

Hafsa Sultan Kervansarayı, Marmaris yapılacak şeyler listesine mutlaka eklenmelidir. Özellikle de ücretsiz bir gezi planının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kökleri Kanuni Sultan Süleyman dönemine dayanan bu kervansaray, çok dikkatinizi çekebilir. Eğer tarihi yerleri gezme noktasında bir zaafınız varsa tatilinizin keyifli dakikalarını burada geçirebilirsiniz. Pek çok turistin de sıkça gezdiği yerlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Özellikle de Marmaris’in simgelerinden biri haline geldiğini söylemek de yanlış olmayacaktır. Yine herhangi bir giriş ücreti ödemeden kolay bir şekilde gezinizi tamamlayabilirsiniz. Buradaki tarihi izleri görünce kendinizi o dönemlere ait hissediyorsunuz. Tam 475 yıllık bir tarihi geçmişi olan kervansarayın her noktasında farklı bir detayı görerek şaşırabilirsiniz. Yine girişinin de tamamen ücretsiz olduğunu vurgulamadan geçmeyelim.

  • Açık adresi: Tepe, 41. Sokak. No: 44Marmaris/Muğla

Marmaris Mağaraları

Marmaris’in benzersiz mağaralarını da görmeden kesinlikle dönmeyin. Tamamen ücretsiz girişi olan bu mağaralardaki ayrıntılar insanı resmen büyülüyor. Tarihi anlamda oldukça eskiye dayanan mağaralar, aynı zamanda ihtişamlı halleriyle de gizemini koruyor. İlçede birden fazla mağara alternatifi bulunuyor. Bunların tümüne belki zamanınız yetmeyebilir. Ama en azından birkaç tanesini mutlaka gezerek keşfetmenizi tavsiye ediyoruz.

Genelde Marmaris kışın gezilecek yerler listelerinin başında bu mağaralar yer alıyor. Örneğin bölgedeki Fosforlu Mağara bunlardan yalnızca bir tanesidir. Yine giriş ücreti hiçbir şekilde alınmıyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde keşfe çıkabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Nimera Mağarası olarak dikkat çekiyor. Hiçbir şey yapamasanız bile bu iki mağaranın görkemli hallerini mutlaka görün diyoruz! Milattan öncesine uzanan tarihleri ve dokuları oldukça dikkatinizi çekebilir. Ayrıca genel olarak ulaşımları da kolay olduğu için rahatlıkla gezebilirsiniz. Ancak Fosforlu Mağarası’na araç ile ulaşmanız ne yazık ki mümkün değildir. Nimera Mağarası’na ise kolayca kendi aracınız ya da taksi ile ulaşabiliyorsunuz.

  • Açık adresi: (Nimera mağarası) Adaköy, Marmaris/Muğla

 

Marmaris Gezilecek Köyleri

Marmaris gezi rehberi olarak hazırladığımız içeriğimizde, ilçenin köylerinde değinmemek tabi ki de olmaz. Çünkü adeta efsane ve şirin halleriyle dikkat çeken birden fazla görülmesi gereken köyü var. Marmaris yapılacak şeyler nedir diyorsanız mutlaka köylerine de bir göz atın diyoruz. Her köyünün birbirinden farklı bir atmosferi bulunuyor. Zaten Ege deyince bildiğiniz üzere köyleri direk akla geliyor. Marmaris’in bu köylerinden kesinlikle gidin diyebileceklerimizi de sizin için derledik. Hemen son olarak gezebileceğiniz bu köyleri ve detaylarını da aktarmaya başlayalım.

  1. Marmaris Bayır Köyü

Marmaris Bayır Köyü, bir mahalle olarak geçiyor. Küçük ve şirin edasıyla insanı samimiyetle karşılayan bir havası var. Eğer bu tarafa kadar geldiyseniz bu köyü de gezmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Marmaris, yaşamının en güzel izlerini bu köyde görebilirsiniz. Kendine has samimiyeti ve köy halkı dikkatinizi çekebilir.

  • Açık Adresi: Bayır Köyü-Marmaris/Muğla

  1. Marmaris Turgut Köyü

Marmaris Turgut Köyü de ilçenin bir diğer efsane noktalarından biridir. Köydeki şelale ve köyün genel halini çok seveceksiniz. Ayrıca köydeki antik kent kalıntıları da insanı resmen tarih öncesine kadar götürüyor. Bu köye geldiğiniz anda kendinizi antik bir yerde hissedeceksiniz. Bu nedenle de Marmaris gezilecek köyleri için şahane bir alternatif!

  • Açık Adresi: Turgut, Marmaris/Muğla

  1. Marmaris Söğüt Köyü

Yine Marmaris’in efsane bir diğer köyü ise Söğüt’tür. Herkesin mutlaka gezip de görmesi gereken Ege Köyleri arasında yer alıyor. Öyle tek başına köy deyip de geçmemek gerekiyor. Bu köyün çok sayıda oteli de bulunuyor. Gittiğiniz zaman konaklayabileceğiniz bu butik otellerin fiyatları da oldukça cazip. Köyü baştan sonra kısacık sürede gezebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz her detayını ayrı ayrı incelemeniz olacaktır. Çünkü Marmaris’in diğer köylerinde olduğu gibi burada da ciddi anlamda tarihi nüanslar oldukça fazla!

  • Açık Adresi: Söğütköy, Söğüt, Marmaris/Muğla

  1. Marmaris Çamlı Köyü

Ben köy aşığıyım, hele ki mevzu Ege Köyleri ise diyorsanız o zaman sizi Çamlı Köy’e davet ediyoruz! Siz hiç denizi olan bir köy gördünüz mü? Eğer mevzu Marmaris ise onun köylerinde deniz var. Çamlı Köyü, bölgede gezip görmeniz gereken nadide yerlerden sadece bir tanesidir. Bu köyde kahvaltının da tatilin de tadı bir başka çıkıyor. Marmaris yapılacak şeyler listenize bu köyü eklemezseniz çok şey kaybedeceksiniz! Köylülerin sıcacık tavrı da sizi şaşırtabilir. Çünkü onlar gelen giden turistlere ve tatilcilere bir hayli alışkın. Yeşil ve mavi ile karışan doğasını görmenizi öneriyoruz.

  • Açık Adresi: Çamlı, Marmaris/Muğla

  1. Marmaris Taşlıca Köyü

Marmaris için son köy tavsiyemiz kesinlikle Taşlıca Köyü! Bu kocaman Marmaris tatilinize bu köyü ziyaret etmenizi de sığdırmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Marmaris’in her köyünde olduğu gibi bu köyde de eşsiz doğa güzellikleri sizi karşılıyor. Köyün havasından suyuna her detayı insanın içine sıcacık bir şekilde doluyor. Bizden söylemesi, görmeden dönerseniz Google’daki resimleriyle kendinizi anca avutur iç çekersiniz! Bu köy, harikalar diyarından farksız.

  • Açık Adresi: Taşlıca, Marmaris/Muğla

Doğadan Gelen Huzur

Marmaris yapılacak şeyler, gezilecek yerler ve yenmesi gerekenler hakkında detayları verirken biz çok keyiflendik. Buradaki bilgilerden faydalanarak siz de umarım keyiflenirsiniz. Özellikle de Marmaris yolculuğunda bu içeriğimize göz atarak rotanızı daha oraya varmadan halletmiş olacaksınız. Belirttiğimiz her yerinin apayrı bir atmosferi bulunuyor. Ziyaret ettiğinizde neden bu kadar vurguladığımızı çok daha iyi anlayabilirsiniz. Denizli köylerden ıssız ama tertemiz koylara, benzersiz Ege lezzetlerinden tarifi olmayan yaz akşamlarına hazırsanız Marmaris sizi bekliyor. Keyifli okumalar ve bol denizli, kumlu, yeşilli tatiller diliyoruz.

Bu hoş atmosferde siz de tatilinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Planlı ve keyifli bir tatil için mutlaka Tatilhop’un tatil paketlerini incelemeli ve her anınızı keyif alacağınız bir hale çevirmelisiniz. Günlük tekne kiralama, günlük turlar, tatil paketleri en uygun fiyatlarla sizleri bekliyor.

 

Marmaris tatil paketleri

Marmaris tatili

Müşteri memnuniyetini %100 hedefleyerek, en kaliteli hizmeti, en hızlı şekilde ve en uygun seçenekler ile sunan Tatilhop, size özel tatili planlamak için her zaman yanınızdadır.
Tursab tatilhop+ 90 252 4125544
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram